28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalPremierul britanic Boris Johnson vizitează schitul lui Mahatma Gandhi

Premierul britanic Boris Johnson vizitează schitul lui Mahatma Gandhi

Premierul britanic Boris Johnson a vizitat joi (21 aprilie) schitul Mahatma Gandhi din India, Sabarmati Ashram, din vestul orașului Ahmedabad, și a încercat cu mâna roata „Charkha”, care se învârte, adesea asociată cu legendarul luptător pentru libertate.

Gandhi a folosit „Charkha” pentru a-și face propriile haine, inspirând indienii să facă același lucru pentru a boicota mărfurile britanice. Roata care se învârtea a devenit mai târziu un simbol al mișcării de independență a Indiei față de dominația britanică, potrivit Reuters.

Boris Johnson a mers la schitul marelui om politic și filosof Mahatma Gandhi, încercând să înțeleagă cum a putut schimba lumea în bine

„ Este un privilegiu imens să vin în ashramul acestui om extraordinar și să înțeleg cum a mobilizat principii atât de simple ale adevărului și non-violenței pentru a schimba lumea în bine”, a scris Johnson după ce a vizitat Ashramul Sabarmati.

Prim-ministrul britanic se află într-o vizită de două zile în India, în timpul căreia se așteaptă să se întâlnească cu omologul său indian, Narendra Modi, și cu ministrul de externe Subrahmanyam Jaishankar.

Boris Johnson a înfruntat foarte multe critici în ultima perioadă

Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi-a cerut scuze ”fără rezerve” în faţa Parlamentului marţi după ce a primit o amendă pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID, fără a convinge însă opoziţia, care i-a cerut din nou demisia, relatează AFP.

Johnson a afirmat că nu s-a gândit „nici în epocă, nici ulterior” că participarea sa la o scurtă reuniune pentru aniversarea sa în iunie 2020, în reşedinţa sa din Downing Street, „putea reprezenta o încălcare a regulilor” pe atunci în vigoare. „A fost greşeala mea şi îmi cer scuze fără rezerve”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă