14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalPartenera lui Assange și Pamela Anderson îi cer lui Trump o grațiere...

Partenera lui Assange și Pamela Anderson îi cer lui Trump o grațiere de ultim moment a editorului

Într-un videoclip postat pe Twitter, Moris a spus că Trump ar putea încă „face ceea ce trebuie” în ciuda faptului că a părăsit deja Casa Albă pentru ultima dată.

„Dle preşedinte, Julian este acum în închisoare, ar putea muri acolo. Aceasta poate fi singura lui şansă”, a declarat ea.

În pledoaria sa, ea a făcut referire la decizia fostului preşedinte Barack Obama de a-l graţia pe denunţătorul Chelsea Manning înainte de a-şi încheia mandatul. „Cum se poate ca editorul să nu fie iertat atunci când este denunţătorul?”, a spus Moris.

Assange se află în prezent în închisoare în sud-estul Angliei. La începutul acestei luni, judecătoarea Vanessa Baraitser a decis că el nu ar trebui extrădat din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea sa, dar i-a refuzat eliberarea pe cauţiune, considerând că există riscul ca el să încerce să se sustragă din nou autorităţilor. 

La rândul său, actrița Pamela Anderson i-a cerut lui Donald Trump să-l ierte pe Julian Assange în ultimele sale zile de președinte al SUA, spunând că măsura ar putea fi „modalitatea perfectă” de a-și încheia mandatul, scrie news.sky.com. 

Fosta vedetă a Baywatch este unul dintre cei mai renumiți susținători ai fondatorului WikiLeaks, Assange, și l-a vizitat de mai multe ori la Londra, inclusiv la închisoarea Belmarsh în mai 2019.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă