Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul European recunoaște că UE are "deficiențe instituționale"

O conferință privind viitorul Europei trebuie să înceapă „cât mai repede posibil în toamnă”, consideră Parlamentul European.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2020 - 18:45

Într-o rezoluție adoptată cu 528 voturi pentru, 124 împotrivă și 45 abțineri, Parlamentul European declară că „la zece ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, la 70 de ani de la Declarația Schuman și în contextul pandemiei de COVID-19, a sosit momentul pentru o reevaluare a Uniunii".

Această luare de poziție este anunțată într-un comunicat de presă difuzat joi, 18 iunie, de Parlamentul European.

Potrivit acestui document, criza COVID-19 "a adus la suprafață deficiențele instituționale ale UE", iar eurparlamentarii consideră că „numărul crizelor semnificative pe care le-a traversat Uniunea demonstrează că este nevoie de reformă instituțională și politică în mai multe domenii de guvernanță”.

Conferința privind viitorul Europei va fi organizată de către Parlament, Consiliu și Comisia Europeană. Conferința trebuia să înceapă în mai 2020 și să se desfășoare pe o perioadă de doi ani. Europarlamentarii consideră în acest moment că reuniunea privind viitorul Europei trebuie să înceapă „cât mai repede posibil în toamnă".

Comentarii

loading...