23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc: „Să nu închidem ochii față de migranți”

Papa Francisc: „Să nu închidem ochii față de migranți”

Papa Francisc a ținut un discurs prin care a îndemnat „să nu închidem ochii față de migranți”. Acesta i-a comparat cu familia lui Iisus, victime ale unei strămutări.

De ziua sa (17 decembrie), Papa Francisc s-a întâlnit cu un grup de migranți aduși în Italia ca parte a unei inițiative a pontifului de a aranja transferul a 50 de migranți din Cipru, în urma unei vizite la începutul lunii.

Papa Francisc, apel către omenire

Papa Francis a amintit în discursul său despre criza migranților și i-a îndemnat pe oameni să nu le întoarcă spatele. Acesta a amintit de familia Sfântă, care a fost strămutată din cauza unui „scandal al umanității”.

Francis, care a fost ales primul pontif din America Latină în 2013, a făcut din apărarea migranților și refugiaților o piatră de temelie a pontificatului său. În 2016, Papa a vizitat Lesbos, pe atunci în prima linie a crizei migrației din Europa, și a aranjat ca 12 refugiați sirieni să se întoarcă în Italia cu el.

Criza migranților a luat cu asalt Europa în a doua jumătate a anului. Mii de oameni au ajuns la granița Poloniei, în încercarea de a ajunge pe teritoriul UE. Cu toate acestea, cei mai mulți nu au fost lăsați de autorități să treacă granița, iar forțele armate au întărit securitatea.

Mai multe ONG-uri și activiști pentru drepturile omului au cerut țărilor să nu mai țină migranții la graniță și să le ofere un trai decent, în societatea lor.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă