25.8 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc, rugăciune pentru locuitorii din Tonga: „Mă rog la Dumnezeu să...

Papa Francisc, rugăciune pentru locuitorii din Tonga: „Mă rog la Dumnezeu să le aducă alinare”

Papa Francisc s-a rugat pentru viața și liniștea locuitorilor insulei Tonga, lovite crunt de erupția vulcanică de săptămâna trecută.  El a declarat miercuri, 19 ianuarie, în timpul audienței generale, că este alături de oamenii încercați de soartă și se roagă pentru liniștea și viața lor. 

Papa Francisc se roagă pentru alinarea celor loviți de soartă

„Gândurile mele se îndreaptă către oamenii din insula Tonga, lovită în ultimele zile de erupția vulcanului subacvatic care a provocat pagube materiale enorme. Sunt alături de oamenii care au fost atât de greu încercați și îl implor pe Dumnezeu să-i mângâie și să le aducă alinare. Vă invit pe toți să vă alăturați în rugăciune pentru frații și surorile noastre” a spus Suveranul Pontif.

Vulcanul subacvatic de lângă Tonga a erupt sâmbătă, iar apoi din nou duminică provocând un val tsunami de 1,2 metri care a măturat insula.

Arhipeleagul este rupt de lume. A căzut internetul

Arhipelagul este lipsit de conexiuni telefonice şi prin internet, cataclismul secţionând un cablu esenţial pentru comunicaţii, ce nu poate fi reparat mai devreme de câteva săptămâni. În plus, norul de cenuşă vulcanică face imposibilă aterizarea aeronavelor.

Informaţiile din această ţară cu circa 100.000 de locuitori răzbat doar prin intermediul rarelor telefoane prin satelit, iar amploarea reală a pagubelor rămâne în mare parte necunoscută.

Noua Zeelandă şi Australia au trimis luni avioane militare de recunoaştere în încercarea de a evalua din aer amploarea pagubelor şi de a determina cele mai urgente nevoi, potrivit premierului neozeelandez, Jacinda Ardern. „Ştim că apa reprezintă o necesitate imediată”, a spus ea reporterilor.

Urmărește România Liberă și pe pagina de Facebook

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă