16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInternaționalOpereta 65 - gale, spectacole, concerte, recitaluri

Opereta 65 – gale, spectacole, concerte, recitaluri

În această toamnă, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian“ celebrează împlinirea a 65 de ani de la înființarea sub numele de Teatrul de Stat de Operetă, printr-o serie de evenimente speciale, unite sub titulatura „Opereta 65“ și menite să aducă în prim-plan farmecul și complexitatea acestui gen muzical.

Azi, de la ora 19.00, „Dolce Vita“, cea mai recentă producţie a teatrului de Operetă şi Musical, aduce în prim-plan esenţa operetei şi a musicalului, a numerelor de cabaret şi de teatru-dans, în interpretarea artiștilor, Corului, Orchestrei și Ansamblului de balet al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian“, pentru a redescoperi adevărata bucurie a vieţii.

Un moment aparte, îl va constitui Gala Aniversară „Opereta 65“ care va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, ora 19.00, când foști și actuali artiști ai teatrului se vor afla împreună pe aceeași scenă în cadrul unui eveniment special. Înaintea acestei gale aniversare, în foaierul teatrului va avea loc vernisajul expoziției „Ion Dacian“.

Duminică, 8 noiembrie, de la ora 13.00, la Biserica Sf. Gheorghe-Nou, Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ va susţine un concert de muzică religioasă ortodoxă, eveniment care oferă publicului ocazia de a asculta acest grup coral într-o ipostază cu totul specială, aceea de interpret al unora dintre cele mai valoroase compoziții ale repertoriului sacru.

Alfredo Pascu şi invitaţii săi

Tot duminică, 8 noiembrie, însă de la ora 19.00, tenorul Alfredo Pascu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei lirice româneşti, vă propune o incursiune în universul operetei, alături de invitatele sale, sopranele Narcisa Brumar, Diana Ţugui şi Liliya Sholomey – cu acompaniamentul Orchestrei Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian“. În aceeași seară, în foaierul teatrului va avea loc prezentarea cărții „În dialog cu Alfredo Pascu“ scrisă de jurnalista Gabriela Lupu, urmată de o sesiune de autografe. Alfredo Pascu este prim-solist al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ şi are o vastă experienţă muzicală, el intepretând partituri importante în cei peste aproape 20 de ani de când evoluează pe scena Operetei. A abordat de-a lungul timpului un repertoriu vast, care include titluri din operetă şi operă, dar şi lucrări vocal-simfonice.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...
Ultima oră
Pe aceeași temă