12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalOMS anunță că numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a depășit 500.000

OMS anunță că numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a depășit 500.000

Peste 20.000 de pacienţi cu COVID-19 au murit de când această boală produsă de coronavirus a început să se răspândească în China la sfârşitul anului trecut.

“Sunt numere tragice, dar să nu uităm că, în întreaga lume, există sute de mii de supravieţuitori”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă virtuală la Geneva.

El a mai atras atenţia că penuria de echipamente pentru personalul din spitale din lume reprezintă o “ameninţare iminentă” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

“Penuria cronică mondială de echipamente de protecţie individuale este în prezent una dintre cele mai acute ameninţări la adresa capacităţii noastre colective de a salva vieţi”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Când personalul care oferă îngrijire este expus riscului, suntem cu toţii expuşi riscului”, a adăugat el.

Directorul OMS a cerut de asemenea ţărilor să se abţină de la a folosi medicamente care nu s-au demonstrat a fi eficiente împotriva COVID-19.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă