Olanda redeschide școlile pe 8 februarie, pe un val de proteste anti-restricții

Şcolile primare din Olanda vor fi redeschise începând cu 8 februarie, a anunţat duminică guvernul olandez, aceasta fiind prima relaxare a măsurilor de izolare din ultimele luni, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Share

Romania libera 0 comentarii

31.01.2021 - 21:42

Școlile și magazinele neesențiale au fost închise la mijlocul lunii decembrie, după ce cu două luni mai devreme fuseseră închise barurile şi restaurantele, în încercarea de a limita extinderea epidemiei de COVID-19.

O interdicţie de circulaţie în timpul nopţii a fost adăugată săptămâna trecută măsurilor de carantină, întrucât s-a văzut că noi mutaţii mai contagioase ale virusului au luat amploare în Olanda. Dovada transmiterii bolii de către copiii mici a rămas limitată, a declarat duminică ministrul educaţiei, Arie Slob, ceea ce permite redeschiderea şcolilor primare şi a grădiniţelor. Numărul de noi infecţii cu coronavirus în Olanda a fost de aproximativ 3.700 duminică, cel mai scăzut nivel în trei luni.

Între timp, Olanda s-a confruntat cu proteste și violențe pe fondul restricțiilor împotriva pandemiei. Aproximativ 30 de persoane au fost arestate la Amsterdam în timp ce poliţia a dispersat duminică un protest împotriva restricțiilor. Autorităţile au încercat să prevină repetarea revoltelor care au tulburat timp trei zile săptămâna trecută mai multe oraşe din Olanda, relatează Reuters.

Comentarii