12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalO fată de 18 ani a fost rănită de tencuiala căzută de...

O fată de 18 ani a fost rănită de tencuiala căzută de pe o casă MONUMENT istoric

O tânără de 18 ani a fost transportată la spital, după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială desprinsă de pe o clădire monument istoric, informează Mediafax.

Accidentul s-a produs miercuri în centrul municipiului Sibiu. Pompierii au intervenit ulterior pentru îndepărtarea zonelor de tencuială care ar fi putut să mai cadă de pe imobil.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că o tânără a fost lovită de o bucată de tencuială desprinsă de pe un imobil de pe strada Mitropoliei. Potrivit acesteia, situaţia clădirii respective este ”incertă”.

”Imobilul unde s-a produs accidentul are o situaţie incertă, sunt mai mulţi proprietari şi am înţeles că există şi un litigiu în cauză. Urmează să se stabilească, în funcţie de starea tinerei, dacă se impune deschiderea unui dosar de cercetare şi împotriva cui”, a spus Luciana Balteş.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a precizat că tânăra a fost preluată de o ambulanță, în timp ce pompierii au intervenit pentru înlăturarea bucăților de tencuială care ar fi putut să mai cadă de pe clădire.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a afirmat că tânăra nu a fost rănită grav, astfel că nu a necesitat internare.

”Nu au fost probleme grave, pacienta fiind mai mult speriată. Ea avea câteva mici plăgi, escoriaţii la cap. Pentru că nici analizele nu au arătat probleme deosebite a fost lăsată să plece”, a declarat Decebal Todăriţă. El a precizat că pacienta are 18 ani şi este din Rupea, judeţul Braşov.

Clădirea de pe care s-au desprins bucățile de tencuială este monument istoric. Potrivit site-uluiwww.patrimoniu.sibiu.ro, al Primăriei Sibiu, pe imobilul respectiv se află o placă comemorativă dezvelită în 1968 pe care scrie “În această casă a poposit în toiul evenimentelor din 1848 în drumul său spre Munţii Apuseni, Avram Iancu (1824-1872), membru al Comitetului Naţiunii Române”. De asemenea, în perioada august 1850-ianuarie 1851 în acest imobil a fost ascuns Ion C. Brătianu fiind refugiat ca revoluţionar.

Mai multe imobile din centrul municipiului Sibiu sunt într-o avansată stare de degradare, în mai multe rânduri pompierii fiind chemaţi să înlăture de pe faţadele acestora bucăţi de tencuială sau ornamente care riscau să se desprindă şi să cadă.

În luna mai 2014, o tânăra de 19 ani a ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu, cu un traumatism cranio-cerebral, după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială desprinsă de pe un imobil din centrul oraşului, situat pe strada Andrei Șaguna.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă