13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalNoua premieră la TNB: „Omul care a văzut moartea“

Noua premieră la TNB: „Omul care a văzut moartea“

În noua premieră a Teatrului Naţional din Bucureşti, ”Omul care a văzut moartea”, în regia lui Dan Tudor, pe care o puteţi vedea duminică de la ora 20.00, la Sala Mică, aveţi de-a face cu o tragicomedie politică.

Este vorba, în primul rând, de planuri electorale date peste cap într-un oraş de provincie. Din cauza vieţii grele, un cetăţean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată. Politica va învinge în cele din urmă dragostea? Informaţii noi arată că povestea a fost doar o farsă. Un impostor a înscenat totul în detaliu. Cine este până la urmă omul care a văzut moartea şi a bulversat viaţa unui oraş?

Victor Eftimiu a scris nu mult, ci imens: 140 de volume, 40 de piese, 200.000 de versuri, 5.000 de articole literare şi a ţinut 1.000 de conferinţe publice. Comedia ”Omul care a văzut moartea” trezeşte şi astăzi interesul pentru că pare ruptă din realitatea imediată. Haimanaua simpatică şi plină de haz, de tip hollywoodian, ajunge pe scena TNB în interpretarea lui Lari Giorgescu, tânărul actor nominalizat la ultima ediţie a Premiilor UNITER la categoria Cel mai bun actor (pentru performanţa din ”D’ale noastre”, în regia lui Gigi Căciuleanu).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă