24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalMarea Britanie a actualizat condițiile de călătorie. Ce trebuie să știe românii

Marea Britanie a actualizat condițiile de călătorie. Ce trebuie să știe românii

Autoritățile din Marea Britanie au revizuit condițiile de călătorie pentru străini. MAE avertizează toți românii că la intrarea în țară trebuie să prezinte, pe lângă dovada vaccinării, și un test negativ Covid.

Începând cu marți, 7 decembrie, toate persoanele care ajung pe teritoriul britanic sunt nevoie să prezinte un test negativ Covid. Regula se aplică și persoanelor vaccinate cu schema completă. Testul trebuie să fie PCR sau antigen și efectuat cu maxim 48 de ore înainte. Singurele persoane exceptate de la noile măsuri impuse de autorități sunt copiii mai mici de 11 ani.

Condițiile de călătorie în Marea Britanie

„Astfel, începând cu data de 7 decembrie 2021, ora 04:00 GMT (6:00, ora RO), intrarea în Regatul Unit va fi permisă cu respectarea următoarelor condiții:

– completarea, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), a Formularului de Localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk;

– prezentarea, la intrarea pe teritoriul britanic, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;”

De asemenea, persoanele vaccinate trebuie să facă un test tip PCR și să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectivă va trebui să continue autoizolarea pentru o perioada de 10 zile. Dacă rezultatul este negativ, carantina se încheie. Pentru persoanele cărora le-a fost administrată doza a treia (booster-ul) nu sunt reglementări speciale.

Autoritățile subliniază că tipul de vaccin trebuie să fie din lista celor recunoscute în Regatul Unit: Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Johnson/Janssen, Sinovac-CoronaVac; Sinopharm Beijing; Covaxin.

În cazul persoanelor nevaccinate, ele trebuie să rezerve și să achite efectuarea a două teste PCR pentru ziua a 2-a ziua a 8-a de la sosire. Acestea se vor autoizola pentru o perioadă de 10 zile.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia a pierdut la vot. O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor

O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, fiind aleasă în funcția de secretar general al acestei organizații. Reprezentanta SUA, Doreen Bogdan-Martin, este prima femeie...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...
Ultima oră
Pe aceeași temă