15.9 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalInterdicțiile de călătorie au fost impuse prea târziu pentru a opri Omicron

Interdicțiile de călătorie au fost impuse prea târziu pentru a opri Omicron

Un expert britanic a spus că interdicțiile de călătorie au venit „prea târziu” pentru a face o „diferență materială” la un potențial val al variantei Omicron. Modificările includ teste înainte de plecare pentru persoanele care sosesc în Marea Britanie.

Profesorul Mark Woolhouse a spus că noile reguli au venit „prea târziu” pentru a opri răspândirea în masă a variantei Omicron în Marea Britanie. În prezent, toate persoanele cu vârsta peste 12 ani care ajung în țară trebuie să prezinte un test COVID negativ. De asemenea, călătorii care vin din țările de pe lista roșie vor intra în carantină.

Interdicțiile de călătorie nu vor opri răspândirea Omicron, spun experții

„Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii”, a spus ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid.

Oficialul britanic a precizat că măsurile actuale sunt temporare și sunt menite să limiteze răspândirea Omicron în Marea Britanie. Totuși, industria transporturilor susține că interdicțiile de călătorie sunt „lovitură de ciocan”.

Cu toate că autoritățile încearcă prin diferite metode să evite o explozie de infectări cu Omicron, Woolhouse avertizează că varianta sud-africană va sta la baza următorului val. El a adăugat că numărul cazurilor de infectare cu Omicron din Marea Britanie este în prezent „destul de mic”.

Deși în Marea Britanie sunt câteva zeci de cazuri de infectare, expertul susține că în ritmul actual Omicron va înlocui Delta. Întrebat despre comentariul profesorului Woolhouse că noile restricții au venit prea târziu, domnul Raab a spus că vor exista întotdeauna „critici de Goldilocks că am făcut prea mult sau am făcut prea puțin”.

Zece țări din Africa de Sud fuseseră deja adăugate pe lista roșie a călătoriilor din Marea Britanie, din cauza temerilor legate de Omicron – Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho, Eswatini, Angola, Mozambic, Malawi și Zambia.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros

Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție.Dacă sârbul va câștigă...

România cere prima tranșă din PNRR, de trei miliarde de euro

România cere prima tranșă din PNRR, de trei miliarde de euro, urmând să depună solicitarea de plată la Comisia Europeană. Această primă cerere va...

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...
Ultima oră
Pe aceeași temă