Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macron: Franţa doreşte ca Rusia să rămână membră a Consiliului Europei

Preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui ţară va prelua la jumătatea lunii mai preşedinţia Consiliului Europei, şi-a exprimat luni dorinţa ca Rusia să rămână membră a acestei organizaţii în pofida diferendelor existente, transmite AFP, citează Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2019 - 18:50

"Doresc ca Rusia să rămână în sânul Consiliului Europei", a declarat şeful statului francez, care l-a primit la Palatul Elysée pe secretarul general al organizaţiei paneuropene, norvegianul Thorbjorn Jagland.

"Consiliul Europei are nevoie de Rusia aşa cum Rusia şi ruşii au nevoie de Consiliul Europei, ceea ce presupune ca drepturile sale stat membru să fie respectate, dar şi ca Rusia să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de instituţie", a continuat el.

Consiliul Europei, care a celebrat duminică 70 de ani, este implicat de câţiva ani într-o criză cu Rusia. Pentru a sancţiona anexarea peninsulei Crimeea de Federaţia Rusă în 2014, dreptul de vot al parlamentarilor ruşi a fost suspendat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Moscova a ripostat prin îngheţarea, în 2017, a 33 de milioane de euro din bugetul anual al CoE şi ameninţă să părăsească organizaţia dacă drepturile parlamentarilor ruşi nu sunt restabilite şi dacă ei nu vor putea participa la alegerea viitorului secretar general, la jumătatea lunii iunie.

"Consiliul este astăzi pus la încercare, în însăşi funcţionarea lui, în vocaţia sa de a fi casa comună a europenilor", a adăugat Macron.

 

Comentarii

loading...