21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalLIVE VIDEO: Primele imagini cu vedetele, pe covorul roșu de la Cannes

LIVE VIDEO: Primele imagini cu vedetele, pe covorul roșu de la Cannes

Cântărețul Justin Timberlake, actrițele Anna Kendrick, Jessica Chastain, Julianne Moore sunt o parte dintre celebritățile care și-au făcut apariția, miercuri seara, pe covorul roșu a Festivalului de la Cannes, unde are loc deschiderea oficială a celei de-a de-a 69-a ediție.

Anterior, pe covorul roșu au apărut și actorii din distribuția celui mai nou film al regizorului Woody Allen, „Cafe society”, Kristen Stewart, Blake Lively şi Jesse Eissenberg. Cel mai recent film al lui Allen va deschide prestigiosul eveniment de film.

Și actriţele Vanessa Paradis, Kirsten Dunst şi Valeria Golino, membre ale juriului de anul acesta, și-au făcut aparția pe covorul roșu. Totodată, și-au anunțat apariția actorii Julia Roberts, George Clooney, Charlize Theron şi Sean Penn.

20 de filme au fost selecţionate pentru a intra în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, printre care producţii precum „Julieta” a spaniolului Pedro Almodovar, „It’s Only the End of the World” a canadianului Xavier Dolan, „La Fille inconnue” a belgienilor Luc şi Jean-Pierre Dardenne, dar şi „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu şi „Sierra – Nevada”, de Cristi Puiu.

În programul ediției din acest an sunt și cinci producții cinematografice românești. „Sierranevada”, noul film al regizorului Cristi Puiu, şi „Bacalaureat”, noul film al lui Cristian Mungiu, au fost selecţionate în competiţia oficială, în timp ce pelicula „Câini” a regizorului Bogdan Mirică este selectat în secţiunea „Un Certain Regard”. 

Citește și: Începe festivalul de film de la Cannes. Cinci filme românești, incluse în program

Totodată, „4:15 P.M. Sfârşitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga, a fost selectat în competiţia de scurtmetraje, iar  „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, va concura în secţiunea Cinéfondation. Totodată, producătorul Anamaria Antoci va participa la atelierul „Cannes Producers On The Move”.

Citește și: FOTO + VIDEO. Cannes 2016: Woody Allen aduce atmosfera anilor ’30 în deschiderea festivalului

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă