-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalLiniile telefonice și internetul au fost restabilite în Fâșia Gaza

Liniile telefonice și internetul au fost restabilite în Fâșia Gaza

Comunicațiile telefonice fixe și mobile, precum și rețeaua internet și-au reluat funcționarea în Fâșia Gaza, a anunțat, în dimineața de 29 octombrie 2023, operatorul local de comunicații, PalTel.

Potrivit acestei companii, comunicațiile fuseseră întrerupte în Gaza începând din seara de 27 octombrie 2023, în urma unui atac. Operatorul de telecomunicații, care, după titulatură, pare a fi palestinian, nu precizează cine a fost autorul atacului din 27 octombrie.

Actualul război care afectează Israelul și Fâșia Gaza a început în 7 octombrie 2023. În acea zi, gruparea teroristă Hamas, cu sediul în Fâșia Gaza, a atacat statul Israel.

În Consiliul de Securitate al ONU s-a desfășurat un vot, în ziua de 25 octombrie 2023, asupra unei rezoluții cu privire la Gaza. Statele Unite au propus o rezoluție care ar fi cerut o pauză în schimbul de focuri dintre Israel și gruparea Hamas, pauză pe timpul căreia să poată fi trimise ajutoare umanitare în Fâșia Gaza. Dar rezoluția propusă de SUA n-a putut fi aprobată, întrucât atât Rusia cât și China, în calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate, și-au folosit dreptul lor de veto.

Situația din Fâșia Gaza este imprevizibilă în condițiile în care armata israeliană pregătește o ofensivă terestră în această regiune. În mod evident, ofensiva se va desfășura dinspre Israel spre Gaza, adică de la nord spre sud și dinspre est spre vest. Cel mai recent, armata israeliană a transmis populației din nordul Gaza și din orașul Gaza City să se retragă în sudul Fâșiei Gaza.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani din ultimul secol a murit

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani a încetat din viață la vârstă de 100 de ani. Anunțul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă