12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalJurnalistă condamnată la 4 ani închisoare pentru că a vorbit de Covid-19...

Jurnalistă condamnată la 4 ani închisoare pentru că a vorbit de Covid-19 în Wuhan

Zhang Zhan a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare fiind găsită vinovată de către autoritățile din China la aproape 7 luni de la arestarea sa, produsă în luna mai.

„Doamna Zhang crede că este persecutată pentru că și-a exercitat libertatea de exprimare. Ea a fost condamnată pentru provocarea unor neliniști, după cum a explicat instanța. Probabil vom face apel împotriva acestei condamnări.”, a anunțat Ren Quanniu, avocatul jurnalistei, citat de Reuters.

Zhang Zhan este fost avocat care locuia la Shanghai și care a ajuns la Wuhan, epicentrul pandemiei din provincia Hubei, pe 1 februarie.

Ea a postat scurte interviuri cu localnici pe YouTube, precum și comentarii și imagini de la un crematoriu, spitale și Institutul de virologie al orașului.

Arestată la mijlocul lunii mai, ea a intrat într-o grevă a foamei la sfârșitul lunii iunie, dar, potrivit avocatului ei, a fost hrănită cu forța. Starea ei de sănătate este îngrijorătoare: suferă în special de dureri de cap, amețeli, dureri de stomac și are tensiunea arterială scăzută.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă