12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalJohn Bolton pregăteşte o vizită la Seul la finalul lunii mai

John Bolton pregăteşte o vizită la Seul la finalul lunii mai

Sursa menţionată a indicat că SUA şi Coreea de Sud fac ultimele pregătiri pentru vizita lui Bolton la Seul în jurul datei de 28 mai pentru o întâlnire cu Chung Eui-yong, omologul sud-coreean al oficialului american.

Vizita sa intervine într-un moment în care discuţiile privind denuclearizarea sunt din nou blocate după ce summitul de la Hanoi din februarie s-a încheiat fără acord între Washington şi Phenian.

Potrivit sursei citate de Kyodo, se aşteaptă ca, pe timpul vizitei, Bolton să sublinieze propunerea americană de a menţine intact actualul cadru de sancţiuni la adresa Coreei de Nord.

La Hanoi, Casa Albă a pledat pentru renunţarea la toate programele nord-coreene privind înarmarea, înainte de orice relaxare a sancţiunilor, în timp ce Phenianul a respins oferta Washingtonului şi a oferit doar demontarea centrului său de cercetări nucleare de la Yonbyong în schimbul ridicării sancţiunilor impuse în 2016 şi 2017.

Seulul, care aşteaptă să reînvie proiectele de cooperare economică intercoreeană, blocate de sancţiuni, susţine un proces de dezarmare graduală însoţit de o relaxare progresivă a sancţiunilor impuse Phenianului de Consiliul de Securitate al ONU.

La rândul său, agenţia sud-coreeană Yonhap, citată de EFE, a informat miercuri, menţionând surse care au dorit să rămână anonime, că trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, se va afla la Seul între 8 şi 10 mai pentru a discuta subiectul cu autorităţile sud-coreene şi a încerca să deblocheze negocierile.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă