16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalJohann Strauss „acompaniază“ Crăciunul

Johann Strauss „acompaniază“ Crăciunul

„Johann Strauss Ensemble“ revine în deja tradiţionalul său turneu de Crăciun pe care îl întreprinde de câţiva ani buni în ţara noastră. Ei vor concerta pe 21 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului.

Aflaţi pentru a opta oară în România, muzicienii de la Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte, ce i-au purtat de la izvoare şi până la gurile de vărsare ale Dunării, împlinind astfel o călătorie reală pe valurile „Dunării Albastre“. Repertoriul ansamblului conţine lucrări ale familiei de compozitori Strauss şi ale altor mari compozitori, precum Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert şi Dvorak.

Acest concert dedicat Crăciunului este un eveniment special pregătit de artiştii austrieci pentru publicul din ţara noastră. „Muzicienii din Johann Strauss Ensemble îşi doresc ca în fiecare an să veniţi cu plăcere şi curiozitatea de a descoperi piese muzicale noi, dar şi pe cele deja celebre, virtuos interpretate de aceşti muzicieni de excepţie. Vom asculta Strauss şi anul acesta, dar vom avea parte şi de alte lucrări muzicale devenite faimoase în capitala Austriei, lucrări ale unor compozitori ce au fost «validaţi» de publicul spectator vienez“, se arată în comunicatul organizatorilor.

Dirijorul

Prim-solistul şi dirijorul acestui concert este carismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schönbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia să îi acompanieze şi să îi dirijeze pe Luciano Pavarotti, José Carreras şi mulţi alţii.

Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut şi a făcut primii paşi în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors anul acesta pentru un turneu triumfal în cele mai
mari centre culturale ale acestei ţări totul culminând cu concertul din oraşul natal, Brisbane, şi cel susţinut în Sidney, la celebra Opera House.

În prezent, Russel locuieşte în Austria, ţara care l-a adoptat şi i-a recunoscut meritele artistice. Russell McGregor cântă la o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, vioară ce este „sora mai mică“ a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Orchestra

„Johann Strauss Ensemble“ a fost fondat în anul 1985. În cadrul orchestrei au fost cooptaţi unii dintre cei mai talentaţi muzicieni din Austria, mulţi dintre aceştia fiind de naţionalităţi diferite, dar cu toţii colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Sunetul tipic muzicii familiei Strauss şi talentul muzicienilor stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de virtuozi, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele lumii.

 

Cele mai citite

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Emmanuel Macron şi Xi Jinping militează pentru un arministițiu în toate conflictele pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării...
Ultima oră
Pe aceeași temă