Jirinovski amenință Republica Moldova cu „o baie de sânge”

Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat şi lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia, a avut o ieșire la televiziunea publică, unde a amenințat Republica Moldova, că dacă va încerca să retragă trupele ruse din Transnistria, se va ajunge la „o baie de sânge”.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2020 - 22:47

„Noi nu trebuie doar să spunem, ci şi să avertizăm - nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom creşte contingentul forţelor de menţinere a păcii. Dacă fie şi doar un singur soldat (rus) va fi ucis, vă veţi scălda într-o baie de sânge, nu veţi avea timp nici măcar să ajungeţi pe aeroportul din Chişinău, vă vom prinde pe toţi", a mai ameninţat Jirinovski.

Atacul lui Jirinovski vine după ce Kremlinul şi Ministerul rus de Externe au reacţionat în mod dur la o declaraţie făcută la sfârşitul lunii noiembrie de Maia Sandu privind retragerea trupelor ruse din Transnistria şi evacuarea muniţiilor ruseşti de la Cobasna.

"Dacă va exista o încercare privind retragerea contingentului nostru de menţinere a păcii, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti. Există 250.000 de cetăţeni ruşi (în Transnistria). Conform Constituţiei, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Pentru că au destule arme acolo", a declarat Jirinovski în cadrul unei emisiuni de dezbateri pe teme politice de la Rossia-1 în data de 4 decembrie, relatează marţi Deschide.md., citată de Agerpres.

În acest sens, politicianul rus a declarat că în depozitele de la Cobasna sunt muniţii suficiente pentru "un întreg al Treilea Război Mondial în Europa". Potrivit acestuia, lichidarea unei astfel de cantităţi de arme este imposibilă, deoarece unda de şoc "va zgudui întreaga Europă".

Comentarii