13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalIsteria „Untold Festival“ a cuprins Clujul

Isteria „Untold Festival“ a cuprins Clujul

Organizarea celui mai mare festival din România la Cluj a generat o adevărată isterie. Absolut toate abonamentele puse în vânzare până acum de către organizatori au fost vândute în doar câteva ore. Cumpărătorii sunt atrași de numele celor doi invitați de marcă, David Guetta și Avicii, dar și de mirajul faptului că în acest an Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului.

În acest context, organizatorii Untold Festival au anunțat că au vândut până luni 15.000 de abonamente. „Dintre acestea, primele 10.000 au fost vândute doar celor înscriși pe
site, www.untoldfestival.com“, spun organizatorii. Datorită cererii foarte mari, din 19 ianuarie organizatorii festivalului au lansat abonamente spre vânzare și publicului larg, în regim Early-Bird, la prețul de 189 lei + taxe, pe site-ul și în rețeaua Eventim. Astfel, organizatorii au mai vândut încă 5.000 de abonamente.

„Noul abonament de tip Early Pre-Sale va fi disponibil până pe data de 15 februarie, în limita a 10.000 de abonamente. Acesta va avea prețul de 249 de lei + taxe, în rețeaua Eventim. Noile abonamente vor putea fi achiziționate și din punctele proprii de vânzare, din Cluj-Napoca și din țară.  Detalii despre aceste locații (n.r. – locuri) de vânzare vor fi anunțate pe pagina de Facebook Untold Festival“, spun reprezentanții echipei de comunicare ce promovează prima ediție a acestui festival.

„De asemenea, organizatorii promit că vor anunța pe data de 29 ianuarie noi artiști invitați la eveniment, urmând ca pe parcurs să fie dezvăluite și detalii despre scene, modalități de cazare și alte informații de interes pentru fanii Untold. Untold Festival se va desfășura între 30 iulie și 2 august 2015 la Cluj-Napoca și este evenimentul major al Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului. În cadrul festivalului din această vară vor fi animate mai multe zone ale orașului, cu peste 10 scene. Organizatorii așteaptă peste 300.000 de participanți în cele patru zile de festival“, mai spun reprezentanții echipei de comunicare. Tinerii se așteaptă ca acest festival să aducă la Cluj reprezentanți ai mai multor curente muzicale. Pe rețelele de socializare, îndeosebi pe grupurile de Facebook utilizate de studenții clujeni, au apărut postări care cer și aducerea unor trupe rock sau a unor soliști pop. „David Guetta și Avicii sunt nume bune, dar nu atât de celebre încât să asigure prezența a 300.000 de oameni. Cei doi artiști se adresează aceluiași tip de public. Ar fi nevoie de un nume mare al scenei rock. Am avut la Cluj trupe precum Scorpions, Iron Maiden, Deep Purple sau Smokie, care au strâns foarte mulți fani. Însă pentru a ajunge la 300.000 ar fi nevoie de un nume precum AC/CD, Metallica, Pink Floyd sau Guns’n’Roses“, a scris unul dintre studenții care au adunat un număr impresionant de aprecieri și de comentarii. „În zona muzicii pop ar fi nevoie de o legendă precum Madonna. Am avut concertele Roxette sau Vaya con Dios, dar acestea au strâns mii sau zeci de mii de oameni, în nici un caz sute de mii“, au spus alți studenți din Cluj. Bugetul festivalului ar urma să fie de aproximativ două milioane de euro. Aproximativ 20 la sută din această sumă a fost deja alocată, la sfârșitul anului trecut, de către reprezentanții Consiliului Local Cluj-Napoca Federației Share, structura care coordonează programul Capitalei Europene a Tineretului. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă