24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalÎnjunghieri în masă, Londra zguduită de ucideri în plină stradă

Înjunghieri în masă, Londra zguduită de ucideri în plină stradă

Vineri, 5 februarie 2021, Londra a fost zguduită de înjunghieri aparent fără niciun motiv.

 
Cronologia atacurilor

 
Vineri 

18:56 – Om înjunghiat acasă pe Chapman Road, Croydon 
19:15 – Patru bărbați au mers la spital după ce au fost înjunghiați în Penwortham Road, Streatham 
20:10 – Bărbat, în vârstă de 22 de ani, înjunghiat mortal și altul rănit în interiorul blocului de pe Wisbeach Road, Croydon 
20:51 – Doi bărbați merg la spital după ce au fost înjunghiați pe Jay Gardens, Chislehurst 
21:12 – Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost înjunghiat pe Dingwall Road, Croydon 

Sâmbătă 
11:20 – Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost înjunghiat în urma luptei de pe Hadleigh Grove, Coulsdon. 
15:07 – Bărbat, 24 de ani, înjunghiat pe London Road, Croydon. 
17:40 – Sven Badzak, 22 de ani, a fost înjunghiat pe Willesden Lane, Kilburn. Un băiat de 16 ani a fost, de asemenea, înjunghiat. 
18:10 – Băiat, 15 ani, înjunghiat pe Churchill Gardens Estate, Pimlico. 

Duminică 
15:19 – Bărbat, 20 de ani, înjunghiat pe Hindes Road, Harrow.

 
 
Sven Badzak a fost ucis pentru că a mers la Waitrose, spune mama după ultima înjunghiere din Londra
 

Prietenul său în vârstă de 16 ani a fost, de asemenea, înjunghiat, însă a fugit într-un supermarket Tesco din apropiere, unde un agent de pază i-a salvat viața prin blocarea ușilor și aplicarea presiunii asupra rănilor sale. Este încă în spital.
 
Badzak a fost înjunghiat cu trei cuțite, o dată în piept și de trei ori în spate, potrivit mamei sale, Jasna Badzak.
 
Doamna Badzak, fostă activistă conservatoare, a pledat pentru intervenția primului ministru, criticând Poliția Metropolitană pentru răspunsul său la asasinarea fiului ei.
 
Johnson a declarat ieri: „Ceea ce se întâmplă pe străzile noastre, din prea multe orașe, este foarte, foarte trist și vreau să văd copiii protejați de crima de bandă, de crima cu cuțitele, de cultura violenței, în care sunt prea des absorbiți. ”
 
El a recunoscut că este îngrijorat de faptul că, pe măsură ce țara va ieși din izolare, cifrele privind criminalitatea vor „reveni”. El a făcut eforturi pentru a asigura un „răspuns dur al politicii polițienești”.
 
Primul ministru a promis măsuri pentru „a se asigura că tinerii au alte lucruri de făcut, nu se lasă absorbiți de cultura nihilistă a acestor bande”. El a spus că a existat „un anumit succes” pe acest front, dar a adăugat: „Aceasta nu este o mângâiere. . . a unei mame îndurerate, dar facem tot ce putem pentru a lupta împotriva acelor bande. ”
 
El a spus că „bineînțeles” că va răspunde la cererile ei de asistență pentru uciderea fiului ei.
 
 
Badzak s-a plâns că o declarație a poliției spune că fiul ei a fost implicat într-o „altercație”. Ea a acuzat poliția că a făcut o presupunere fără a verifica filmările CCTV.
 
Ea a declarat că fiul ei se dusese să-i ia suc de portocale și un covrig. „Sven mă sunase. . . iar ultimul lucru pe care l-a spus este „Te iubesc”, a spus ea.
 
Poliția Metropolitană a apărat formularea declarației, spunând că ofițerii au transmis o relatare a martorilor. Badzak și prietenul său, cu care a jucat fotbal, au fost urmăriți și înjunghiați în jurul orei 17.30, a spus Poliția.
 
Imagini pe rețelele de socializare arată corpul lui Badzak pe trotuar. El a fost dus la spital, unde a murit.
 
Un prieten care și-a dat numele doar Husein, în vârstă de 17 ani, a spus: „Au venit la ei. L-au înjunghiat pe Sven și pe el în același timp, fără întrebări, apoi au început să le pună întrebări și Sven tocmai căzuse imediat la podea. Sven a fost înjunghiat în inimă și apoi l-au tot înjunghiat, în continuu ”.
 
Sven Badzak a fost ucis pe strada din Kilburn, nord-vestul Londrei.
 
Husein a spus că nu crede că prietenul său a avut probleme și că nu este în niciun fel afiliat la nicio bandă.
 
„Era o persoană bună, era foarte generos și era cult – știa multe despre multe culturi. Părea bogat pentru că mergea la Waitrose și la școala pregătitoare, dar nici nu se punea problema de așa ceva. ”
 
El a adăugat că Badzak era un fan pasionat al clubului de fotbal din Liverpool și îi plăceau jocurile video și antrenamentele de fitness.
 
Badzak, un avocat aspirant din Maida Vale, vestul Londrei, avea o diplomă în sociologie la universitatea Roehampton și a fost educat privat la școlile Wetherby și Portland Place. Se crede că a lucrat în construcții cu tatăl său.


 
Mama sa, un consultant care a lucrat și pentru Ukip, a apelat la un număr de politicieni pe Twitter cu imagini ale fiului ei în copilărie cu Johnson, George Osborne, fostul cancelar și David Cameron, fostul prim-ministru.
 
Familia a fugit din Iugoslavia, unde lucrase ca medic, în anii ’90. Părinții lui Badzak au înființat mai multe companii în Marea Britanie, dintre care două au primit numele fiului lor: Sven Investments și Sven PR.
 
Inspectorul șef Guy Ellwood a adăugat că mai mulți ofițeri vor patrula în zonă. El a spus: „Acesta a fost un atac barbar într-un loc public, iar comunitatea este șocată pe bună dreptate”.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...

Clienții Hidroelectrica primesc o veste proastă. lata online prin aplicația iHidro se amână

Hidroelectrica reia licitație pentru implementarea unui sistem de plăți online în aplicația sa, iHidro. Prima licitație a fost anulată dearece oferte primite au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă