16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalÎn sfârşit, Deutsche Welle va căpăta o faţă

În sfârşit, Deutsche Welle va căpăta o faţă

Deutsche Welle va lansa, începând de sâmbătă, pe TVR Info, emisiunea EuroBox, un magazin TV pe teme de actualitate europeană politică, economie, cultură şi societate, produs în studiourile DW de la Bonn.

După o prezenţă în România de aproape 50 de ani, fiind cunoscut mai ales prin programele de radio, fie în banda de unde scurte sau, mai apoi, FM, Deutsche Welle şi programele sale pro-europene vor putea fi urmărite şi la televizor.

Robert Schwartz, şeful Departamentului România al Deutsche Welle, ne-a spus că „emisiunea este o premieră” şi că „în sfârşit Deutsche Welle va căpăta o faţă”. Emisiunea,  produsă în fosta capitală federală Bonn, este – în opinia lui Robert Schwartz – „un magazin European cu teme politice, culturale, economice, din societatea europeană, cu un mesaj clar proeuropean dintr-o ţară europeană”.

Şeful Departamentului România al Deutsche Welle a mai precizat că EuroBox se adresează în primul rând „info-elitelor”, cu alte cuvinte,  „celor care se interesează de ceea ce se întâmplă în Europa din inima Europei”.

După lansarea emisiunii din România, Deutsche Welle urmează să intre pe piaţa din Polonia, Serbia, Bulgaria, Albania, Turcia şi Spania cu acelaşi tip de magazin.

EuroBox, moderată de Lavinia Piţu (foto),  corespondenta DW la Berlin,  va dura 26 de minute şi va fi difuzată sâmbăta,  de la 13.30, pe  TVR Info.  

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă