Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: scuolaitalianabucarest.com

În Italia, școlile se redeschid abia în luna septembrie

Șeful guvernului de la Roma, premierul Giuseppe Conte, a anunțat, duminică, momentul în care vor fi redeschise şcolile din Italia.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2020 - 17:35

''Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie", a declarat, duminică, premierul Conte, pentru un cotidian italian.

Șeful Executivului de la Roma a explicat că ar fi periculoasă reluarea cursurilor mai devreme, întrucât "toate scenariile pregătite de un comitet de experţi indică riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte. Este în joc sănătatea copiilor noştri''.

Unitățile de învăţământ au fost închise în Italia la începutul lunii martie 2020 în contextul epidemiei de coronavirus, Italia fiind și la acel moment, și în prezent, țara europeană cea mai grav afectată de pandemie. Virusul a produs în Italia peste 26.000 de decese.

Până în acest moment, se știe că măsurile de izolare împotriva răspândirii noului coronavirus sunt în vigoare în Italia până la data de 3 mai.

Comentarii