13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalGrecia: Pedeapsă redusă pentru poliţistul care a ucis un adolescent în 2008

Grecia: Pedeapsă redusă pentru poliţistul care a ucis un adolescent în 2008

Poliţistul Epaminondas Korkoneas a fost găsit vinovat în 2010, în primă instanţă, de uciderea cu intenţie, la 6 decembrie 2008, a lui Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, în cartierul contestatar Exarchia. Luni, curtea de apel din Lamia (centrul Greciei) i-a redus pedeapsa la 13 ani de închisoare, subliniind că poliţistul nu avea antecedente judiciare.

Asasinarea lui Alexis Grigoropoulos a declanşat la acea vreme manifestaţii şi revolte timp de mai multe luni, la Atena şi în alte oraşe, proteste la care participanţii au denunţat brutalitatea poliţiei.

Epaminondas Korkoneas, care a executat deja 10 ani de detenţie, ar putea ieşi din închisoare în scurt timp, spre marea dezamăgire a avocaţilor victimei şi apropiaţilor acesteia.

“Uciderea unui copil rămâne practic nepedepsită, cu o pedeapsă nefinalizată”, a denunţat avocata părţii civile, Zoe Konstantopoulu.

Vasilios Saraliotis, coleg la acea vreme cu Epaminondas şi condamnat iniţial pentru complicitate, a fost achitat de curtea de apel din Lamia, care a evocat “beneficiul îndoielii” şi lipsa de certitudine referitoare la implicarea sa.

În fiecare an, la comemorarea dramei, la 6 decembrie, au loc manifestaţii uneori marcate de violenţe în memoria adolescentului ucis, mai ales la Exarchia.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă