George Soroș, finanțator și filantrop

George Soroș: Cum își poate menține UE rating-ul AAA și totodată susține recuperarea Covid-19

De Telegraaf (Olanda): Prin sprijinirea „obligațiunilor perpetue” sau „Console”, așa cum sunt cunoscute în Marea Britanie și SUA - domnul Soroș consideră că UE poate aborda dubla criză - a COVID și a schimbărilor climatice, care amenință în prezent blocul.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2020 - 01:35
  • Într-un Q & A (Întrebări și Răspunsuri) detaliat, care a fost publicat parțial vineri, în De Telegraaf (Olanda), finanțatorul și filantropul internațional George Soroș susține că prin sprijinirea „obligațiunilor perpetue” sau „Console”, așa cum sunt cunoscute în Marea Britanie și SUA - UE poate aborda dubla criză a COVID și a schimbărilor climatice, care amenință în prezent blocul.
  • El susține că aceste „console” prezintă o alternativă credibilă la creșterea bugetului UE și ar oferi fonduri de ajutor care ar putea viza statele membre cele mai afectate de pandemie, precum Italia și Spania.
  • Acesta a mai declarat că procesul de autorizare pentru emiterea de obligațiuni - care ar avea o durată nedeterminată și necesită doar plata dobânzii - ar putea fi finalizat în câteva săptămâni, în timp pentru ca la Summit-ul European,din 27 mai, să fie luat în discuție și să se accepte ca o alternativă de dorit.
  • El îndeamnă poporul olandez și țările hanseatice să se gândească serios la această propunere, ca la un mijloc de a evita creșterea contribuțiilor la bugetul UE.
  • George Soroș și-a exprimat îngrijorarea pentru Italia, pe care acum o consideră „omul bolnav” din Europa. Italia a fost „prost tratată” de UE în ultimii ani și că aceasta a dat avânt retoricii eurosceptice a liderului Lega, Matteo Salvini.
  • UE trebuie să facă mai mult pentru a sprijini Italia și alte state membre cu lupte interioare, sau să se pregătească pentru o continuă dezintegreze.
  • G.S.,,Recent, relaxarea normelor privind ajutoarele de stat, care favorizează Germania, a fost deosebit de nedreaptă pentru Italia, care era deja omul bolnav al Europei și apoi cel mai puternic lovit de COVID-19.”
  • De Telegraaf : Sunteți foarte pesimist.
  • G.S : ,,Deloc. Atâta timp cât pot veni cu idei precum obligațiuni perpetue, nu renunț la speranță.”

Citește și Opinia lui George Soroș, exclusiv în RL

Comentarii