11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO + VIDEO. Fenomenul „Game of Thrones”. Cum a fost creată legendara...

FOTO + VIDEO. Fenomenul „Game of Thrones”. Cum a fost creată legendara scenă cu dragonii, din cel mai recent episod

Bătălia cu dragonii din episodul patru al sezonului șapte din „Game of Thrones” a impresionat fanii serialului fantasy, prin numărul mare de personaje implicate și prin efectele speciale folosite, scrie Vanity Fair.

Deși de obicei HBO păstrează cu sfințenie secretele privind modul în care sunt realizate episoadele, realizatorii au decis să vorbească despre bătălia din cel mai recent episod „The Spoils of War”, ceea ce sugerează că sunt gata să poarte fanii prin platourile de filmare.

Astfel, directorul „Game of Thrones” Matt Shakman, cât și producătorii, tehnicienii și principalii actori apar într-un filmuleț de 14 minute, în care oferă detalii despre cele mai importante momente ale episodului.

Potrivit realizatorilor, unul dintre cele mai impresionante elemente din episod nu are legătură cu dragonii, ci cu călăreții Dothraki, întrucât s-a vorbit o lungă perioadă despre abilitățile lor extraordinare, fără ca spectatorii să îi vadă luptând.

Coordonatoarea Camilla Naprous este cea care a venit cu idea ca oamenii să scoată țipete de luptă, în timp ce călăresc spre forțele coordonate de Jaimie Lannister. Ea a dezvăluit că inspirația pentru lupta călăreților a fost filmul „Mad Max”, întrucât a vrut să pară că mulțimea de călăreți iau cu asalt soldații lui Jaimie.

Cu toate acesta, călăreții nu sunt singurii care au dat dovadă de abilități impesionante, în lupta din cel mai recent episod. De exemplu, Emilia Clarke, care interpretează rolul lui Daenerys, poate fi văzută cum își conduce dragonul, timp de 30 de secunde. Pentru cele 80 de cadre în care „Mama Dragonilor” apare, Clarke s-a pregătit 16 zile.

„Cred că pentru Emilia Clarke nu este la fel de impresionant. A stat câte opt ore pe zi, șase săptămâni la rând, pe un dispozitiv mecanic, în timp ce a fost stropită cu apă și cu zăpadă artificială”, a spus realizatorul Alan Taylor, pentru revista Time.

Vanity Fair scrie că episodul a depășit toate recordurile nu datorită impozanților dragoni sau agililor călăreți Dothraki, ci pentru că s-a folosit un număr mare de cascadori, care au fost cuprinși de flăcări, în același timp. De exemplu. într-o singură secvență, spectatorii pot vedea 20 de cascadori atacați de dragoni, care se chinuie să scape de flăcări.

Fanii „Game of Thornes” văd impresionanta luptă prin ochii lui Jaimie Lannister, au explicat producătorii episodului. „Avem un bărbat care vede cum întreaga sa lume este pe cale să se schimbe”, spun ei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă