32.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele militare ruse atacă poduri și căi ferate pentru a încetini livrarea...

Forțele militare ruse atacă poduri și căi ferate pentru a încetini livrarea de arme către Ucraina

Forțele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina, a indicat marţi un consilier al ministrului de interne ucrainean, după distrugerea unei căi strategice care lega Ucraina de România, potrivit France Presse.

Podul rutier şi feroviar care traversează estuarul Nistrului a fost avariat marţi de o lovitură de rachetă a forţelor ruse, a declarat Oleksandr Kamîşin, directorul căilor ferate ucrainene.

“Inamicul a provocat daune importante infrastructurii podului, a cărui restaurare va necesita eforturi şi un timp considerabile”, a precizat Ministerul Transporturilor pe Telegram. Potrivit acestuia, circulaţia este întreruptă.

Forțele ruse vor să limiteze livrarea de arme pentru Ucraina din Occident atacând infrastructura chiar și la Odesa

Această cale ferată leagă România vecină de oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei. Lovitura nu a făcut victime, potrivit autorităţilor.

“Rusia distruge infrastructurile de transport ucrainene – poduri şi căi ferate – pentru a încetini aprovizionarea cu arme din partea aliaţilor noştri”, a scris pe Twitter Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, conform agerpres.ro.

El a cerut ţărilor occidentale să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.

Luni, cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unor bombardamente ruseşti asupra instalaţiilor feroviare în reginea Vinniţa, în partea de centru-vest a Ucrainei, important nod feroviar atât pentru liniile interne ale Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea.

Mai multe gări fuseseră vizate anterior, precum cea de la Kramatorsk, în estul ţării, unde un bombardament la începutul lunii aprilie se soldase cu cel puţin 50 de morţi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

INCREDIBIL. Un director pensionar de la Romsilva, remunerat lunar cu 8.000 de euro

Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva este de mulți ani un sat fără câini, iar acest aspect este demonstrat de faptul că un director...

După Radu Mazăre, Alexandru Mazăre scapă și el de închisoare. “Admite propunerea de liberare condiţionată”

Familia Mazăre se reunește. După Radu Mazăre, și Alexandru Mazăre scapă de închisoare. Judecătoria Medgidia a decis joi să admită propunerea de eliberare condiționată a...

Cea mai lungă zi din an: Solstițiu de vară 2024

Astăzi, 20 iunie, marcăm solstițiul de vară, un eveniment astronomic important care semnalează începutul verii astronomice și aduce cea mai lungă zi-lumină a anului....
Ultima oră
Pe aceeași temă