17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalRăzboi în Orientul Mijlociu. Forțele iraniene din Siria au atacat Israelul

Război în Orientul Mijlociu. Forțele iraniene din Siria au atacat Israelul

Atacul a început după ce agențiile de știri siriene au raportat un alt atac al Israelului asupra pozițiilor regimului Assad din Quneitra.

Un oficial al armatei israeliene a declarat că 20 de rachete au fost trase de forțele iraniene Al Qods din Siria spre linia defensivă a Israelului din Înălțimile Golan, teritoriu anexat din 1981. Oficialul a precizat că sistemul defensiv antiaerian a interceptat câteva rachete și că nu există victime.

Autoritățile au reamintit regulile pentru siguranța populației în caz de atac prin mijloace mass-media. Consiliul Regional Golan a raportat atacul cu rachete asupra câtorva orășele de pe linia defensivă, cerând populației să rămână în adăposturi până la noi ordine.

Armata israeliană a declarat că artileria israeliană a distrus „sursele” rachetelor, aflate la Baath, lângă Quneitra și Khan Arnaba, unde se afla și un comandament al forțelor iraniene și ale milițiilor Hezbollah.

Undă verde de atac împotriva forțelor pro-Assad

După ce a petrecut zece ore în compania președintelui rus, Vladimir Putin, la Moscova, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că dreptul Israelului de a acționa în interesul securității naționale, pe teritoriul Siriei, nu va fi îngrădit de ruși. Cu alte cuvinte, a primit undă verde de a acționa în Siria împotriva forțelor iraniene, dar și ale regimului Assad.

„Constatăm gravitatea atacului Iranului asupra Înălțimilor Golan și suntem gata pentru diverse scenarii”, se arăta într-un comunicat al IDF.

Puțin mai târziu, avioane israeliene au bombardat baze ale regimului Assad și al forțelor iraniene de lângă Damasc.

Cele mai citite

Jignitul secolului – premierul României jignit de cetățenia română!

Partidul SOS România a transmis un comunicat de presă referitor la faptul că premierul României este jignit de cetățenia română. "Domnule Ciolacu, în 2024 românii nu...

România – Japonia, în „optimile” Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup, în perioada 12-14 noiembrie, la Sevilla. Conform...

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...
Ultima oră
Pe aceeași temă