11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalFilmul „Ilegitim” în cinematografele din țară, începând de vineri

Filmul „Ilegitim” în cinematografele din țară, începând de vineri

Filmul „Ilegitim” regizat de Adrian Sitaru rulează, de vineri, în cinematografele din țară. Joi seara, Sitaru a declarat că prin această producţie, încearcă să-şi exprime propriile dileme şi să se educe, potrivit News.ro.

„Nu am nici fraţi, nici surori, însă, ca majoritatea, am fost pus la încercare, la un moment dat, în viaţă. Cu filmul ăsta încerc să-mi exprim propriile dileme, să me educ”, a afirmat regizorul.

Adian Sitaru a spus că „Ilegitim” a fost filmat timp de două săptămâni, în care actorii au locuit împreună. Mai mult, pentru realizarea filmului nu s-au tras multe duble, pentru că „s-ar fi pierdut din autenticitate”.

Citește și: “Illegitim” şi “O noapte în Tokoriki”, încă două filme româneşti premiate

„Au ieşit zece ore de filmare, din care Mircea Olteanu a redus la mai mult de trei. Am vrut să văd şi ideea lui şi, de aici, am lucrat împreună la montaj”, a explicat Sitaru.

Regizorul a menţionat că nu este vorba despre un film activist şi că nu a avut în vedere latura creştină. „Nu m-am gândit deloc la punctul de vedere creştin. Chiar am fost întrebat dacă nu cumva este cam «pro life», dar nu este vorba despre aşa ceva”, a mai spus Sitaru.

Filmul „Ilegitim” a câştigat, în luna februarie, Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (C.I.C.A.E) , la cea de-a 66-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Din distribuţie fac parte, între alţii, Alina Grigore, care este şi coscenarist, Adrian Titieni, Robi Urs şi Bogdan Albulescu.

„Ilegitim” spune povestea a doi fraţi (interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. Este vorba despre o familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată.

Citește și: Pelicula “Ilegitim” obţine un prim premiu la Festivalul de la Berlin

Filmul este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) şi „Domestic” (2012), producţii care au câştigat distincţii importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: „Valuri” (2007), „Lord” (2009), „Colivia” (2010), „Chefu'” (2012), „Artă” (2014), „Excursie” (2014).

În 2016, Adrian Sitaru va lansa şi lungmetrajul „Fixeur”.

“Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja (Polonia) şi Damned Films (Franţa). 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă