15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalFilm pe DVD: „Informatorul"/ "The Insider"

Film pe DVD: „Informatorul”/ “The Insider”

Toată povestea începe undeva în Orientul Mijlociu, cu un Al Pacino ce pare a fi luat ostatic şi prin urmare nu ştii prea bine unde o să bată până la urmă toată povestea.

Russell Crowe e întruchiparea unui personaj controversat, pentru care a acceptat să-şi schimbe look-ul, iniţial fiind prezentat ca un tată de familie ideal, cu o nevastă şi o fetiţă pe cinste, dar şi cu o a doua copilă, cu probleme grave de respiraţie. Christopher Plummer e un ziarist curajos, dispus să-i ia un interviu unui arab violent, înconjurat de o camarilă gata de acte nesăbuite, ca să-şi apere şeful. Singurul moderator posibil pare a fi Al Pacino, care îmblânzeşte până şi un şeic înfricoşător.

El e totodată un jurnalist de investigaţie dintre cei mai curajoşi şi pricepuţi,  care încearcă să scoată la iveală o poveste dubioasă dintr-o mare corporaţie. Migala cu care se poate ajunge la a convinge pe cineva să facă destăinuiri periculoase ar trebui să fie un model pentru cine vrea să-şi asume o asemenea meserie. Intimidările sunt dintre cele mai subtile, iar inteligenţa regizorului constă în faptul că, până în ultimul moment, nu ştii unde vrea să ajungă cu povestea. Confidenţialitatea e cu dus şi întors, mai cu seamă când e vorba de industria tutunului, unde mizele financiare sunt enorme. Nu-l rataţi pe Michael Gambon fără egal în rolul lui Thomas Sandefur, un tip de o ambiguitate desăvârşită.

acţiune/sua 1999

1h 31min

regia: Michael Mann

cu: Al Pacino, Russell Crowe, Christopher Plummer, Diane Venora, Philip Baker Hall, Lindsay Crouse, Michael Gambon.

preţ: 39,90  lei.

distribuit
de Pro video.

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă