Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

”Femeile de reconfortare”, o rană încă deschisă în Coreea de Sud. Ce susțin oficialii japonezi

Ministrul japonez de externe a declarat miercuri că orice încercare de a revizui acordul încheiat în 2015 de Tokyo cu Coreea de Sud privind aşa-numitele "femei de reconfortare", forţate să lucreze în bordelurile militare japoneze din timpul războiului, ar fi inacceptabilă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.12.2017 - 13:01

Comentariul lui Kono intervine după ce omologul său sud-coreean, Kang Kyung-wha, a afirmat că acordul nu a reuşit să răspundă nevoilor victimelor şi şi-a cerut scuze pentru controversata înţelegere.

"Acordul Japonia-Coreea de Sud este un acord între două guverne şi unul care a fost foarte apreciat de către societatea internaţională", a subliniat Kono într-un comunicat scris.

"Dacă guvernul sud-coreean (...) încearcă să revizuiască acordul care este deja în curs de implementare, aceasta ar face ca legăturile Japoniei cu Coreea de Sud să nu mai poată fi gestionate şi ar fi inacceptabil", a notat el.

O anchetă sud-coreeană a concluzionat că disputa privind "femeile de reconfortare", un eufemism japonez pentru femeile forţate să lucreze în bordelurile de război, nu poate fi "rezolvată în mod fundamental", întrucât cererile victimelor de compensaţii legale din partea Japoniei nu au fost îndeplinite.

Guvernul sud-coreean va examina rezultatele investigaţiei şi le va aplica în politică după consultarea victimelor şi grupurilor civice care le sprijină, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă ministrul sud-coreean de externe Kang Kyung-wha, care şi-a cerut scuze pentru controversatul acord, informează agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Comentarii

loading...