22.4 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeInternaționalFake News. Campionatul European de Sex din Suedia, știre falsă

Fake News. Campionatul European de Sex din Suedia, știre falsă

Campionatul European de Sex din Suedia este un fake News (n.r. știre falsă).

Recent, s-a făcut vâlvă pe internet cu afirmația bizară că Suedia a declarat sexul un sport și că organizează un turneu. Presa a căzut în plasă și a distribuit-o ca fiind adevărată.

Un titlu de pe site-ul web al cotidianului “The Times of India”, unul dintre cele mai populare și mai reputate ziare din India, arată că “Suedia va găzdui în curând Campionatul European de sex”.

Potrivit reportajului, Suedia a recunoscut în mod oficial sexul ca fiind un sport și, pentru a determina cine este cel mai bun la acest sport, va găzdui un turneu în care concurenții se vor angaja în întâlniri zilnice care vor dura până la șase ore.

Competiția ar urma să înceapă, se pare, pe 8 iunie, în orașul Göteborg.

Și alte posturi de televiziune mainstream și platformele lor de socializare au preluat această afirmație. Cu toate acestea, organismul sportiv suedez a negat existența unui astfel de eveniment.

În reportajul său despre competiție, popularul post de televiziune german RTL a realizat un sondaj în care a întrebat utilizatorii: “Ce părere aveți despre recunoașterea sexului ca sport?”.

Afirmație: Suedia a recunoscut în mod oficial sexul ca sport și va organiza săptămâna aceasta primul turneu de sex din istorie.

Dar este absolut fals!

“Toate aceste informații sunt false”, a declarat Anna Setzman, purtător de cuvânt al Confederației sportive suedeze, într-o declarație scrisă din Stockholm pentru DW.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

un autocar a intrat în plin în terasa unei pensiuni – FOTO

Șoferul, într-un moment de neatenție, ar fi pierdut controlul direcției, moment în care autocarul a ieșit de pe șosea și s-a oprit în...

Legea austerității, criticată dur de ministrul Justiției: „Are nevoie de avizul CSAT”

Ministerul Justiției a declarat că, în ceea ce privește impozitarea simultană a băncilor pe baza cifrei de afaceri și a profitului, este necesară...

10% dintre medicii români au fost agresați din cauza actului medical prestat

CMR a realizat, recent, un studiu privind sindromul de 'burnout' în rândul medicilor şi riscul de malpraxis, iar rezultatele "indică faptul că 10%...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies