19.1 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaUcraina a recunoscut oficial că vrea să-l elimine pe Putin

Ucraina a recunoscut oficial că vrea să-l elimine pe Putin

Ucraina vrea să-l elimine pe Putin, după spusele unui înalt oficial ucrainean din serviciile secrete ale țării.

Şeful adjunct al informaţiilor din Ucraina a declarat că „ţinta noastră principală este Putin”.

Preşedintele rus Vladimir Putin este „o ţintă principală” pentru serviciile secrete ucrainene, care urmăresc să-l omoare, a declarat şeful adjunct al Direcţiei principale a serviciilor din Kiev, Vadim Skibiţki, într-un interviu pentru ziarul german Welt, potrivit epicnews.ro.

„Prioritatea noastră este să-l distrugem pe comandantul unităţii care a ordonat oamenilor săi să atace Ucraina”, a spus Skibiţki, precizând că principalul obiectiv al departamentului său este „Putin, pentru că el coordonează şi decide ce se întâmplă”.

VIDEO: Ucraina, acuzată că a încercat să-l ucidă pe Vladimir Putin

Rusia a acuzat Ucraina că a atacat Kremlinul cu drone în timpul nopții, într-o încercare eșuată de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin. Un oficial prezidențial ucrainean de rang înalt a declarat că Kievul nu a avut nicio legătură cu presupusul incident.

O înregistrare video pare să arate un obiect zburător care se apropie de cupola clădirii Senatului de la Kremlin și explodează chiar înainte de a ajunge la ea.

Un oficial prezidențial ucrainean de rang înalt a declarat că Kievul nu are nimic de-a face cu presupusul incident, cea mai dramatică acuzație pe care Rusia a lansat-o împotriva Ucrainei de când și-a invadat vecinul în urmă cu mai bine de 14 luni.

Kremlinul a declarat că două drone au fost folosite în presupusul atac asupra reședinței lui Putin din cetatea fortificată a Kremlinului, dar au fost dezactivate de apărarea de acolo.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:44

Protestatarii din grupurile indigene și poliția se ciocnesc în Brazilia

Grupurile indigene s-au confruntat cu poliția din Brazilia marți (30 mai), schimbând săgeți și gaze lacrimogene pe fondul furiei față de un proiect de...
00:00:35

NATO va trimite încă 700 de soldați în Kosovo

NATO va trimite încă 700 de soldaţi suplimentari în Kosovo şi va pune un alt batalion în stare de alertă maximă, a declarat marţi...

60 de pasageri au fost evacuați fără victime dintr-un tren din județul Argeș din cauza unui incendiu

60 de pasageri au fost evacuați, marți, dintr-un tren aflat între gările Pitești și Pârvu, din județul Argeș, din cauza unui incendiu care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă