17.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 74. A dispărut fregata rusească Admiral Makarov

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 74. A dispărut fregata rusească Admiral Makarov

Informații contradictorii susțin că a dispărut fregata rusească Admiral Makarov.

Vasul, extrem de nou, făcea parte din Flota Mării Negre. Războiul dintre Rusia și Ucraina este acum în cea de-a 74-a zi și include o foarte importantă componentă navală, în Marea Neagră.

Se pare că nava Admiral Makarov a fost lovită de o rachetă trasă de o dronă a Ucrainei. Drona era tip Bayraktar, de fabricație turcească. Atacul s-a produs în apropierea Insulei Șerpilor, care aparține Ucrainei dar a fost ocupată de Rusia. În ultimele zile, Ucraina încearcă să recucerească insula. Rușii susțin însă că și ei au doborât mai multe avioane și elicoptere ale Ucrainei, care încercau să susțină o operațiune de debarcare a militarilor ucraineni în Insula Șerpilor.

Admiral Makarov era un vapor din clasa Admiral Grigorovich. Acest tip de navă a fost lansat la apă de Rusia începând cu anul 2016. Partea rusă nu a confirmat dar nici nu a infirmat scufundarea navei Admiral Makarov.

După crucișătorul Moskva, fregata Admiral Makarov ar fi cea mai importantă navă pe care o pierde Rusia. Comandantul Flotei Mării Negre este, se pare, arestat, fiind anchetat de autoritățile de la Moscova pentru proasta îndeplinire a atribuțiilor.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 73

ZIUA A 72-A DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vinetele siciliene alla parmigiana, cea mai bună alegere pentru prieteni sau familie

 Reţeta de vinete siciliene „alla parmigiana”. Vinetele siciliene, vinete alla parmigiana sau parmigiana di melanzane reprezintă unul dintre cele mai bune preparate clasice...

Era mai bună moțiunea de cenzură

 „Există democraţie în România şi mă bucură acest lucru. Cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ţine de mine să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies