40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 675. Rusia a bombardat orașul Harkov, drept represalii...

Rusia – Ucraina, ziua 675. Rusia a bombardat orașul Harkov, drept represalii după ce Ucraina a bombardat Belgorod

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că militarii ruși au atacat cu rachete și au distrus mai multe ținte din orașul ucrainean Harkov.

Comunicatul, emis la data de 31 decembrie 2023, susține că Rusia a lansat aceste atacuri, asupra orașului Harkov, pentru a „răspunde” atacurilor cu rachete pe care le-a organizat Ucraina, cu o zi înainte, asupra orașului Belgorod din Rusia.

Ministerul rus al Apărării califică atacurile ucrainene, din data de 30 decembrie, asupra orașului Belgorod, drept un „act terorist”. În schimb, cu privire la atacurile sale asupra orașului Harkov, din 31 decembrie, Rusia susține că militarii ei atacă „doar obiective militare și infrastructura direct conectată la acestea”. Rusia susține că a distrus cu o lovitură de rachetă fostul hotel „Harkov Palace”, în care s-ar fi aflat reprezentanți ai Serviciului Principal de Informații (GUR) al Ucrainei și ai armatei ucrainene (AFU). În același hotel s-ar fi aflat „până la 200 de mercenari străini” care au fost implicați în atacul asupra orașului Belgorod, susține Rusia.

Rusia afirmă că a mai distrus, cu lovituri de rachete, sediul din Harkov al serviciului ucrainean de securitate (SBU), precum și două lansatoare de rachete HIMARS. Cu aceste lansatoare, Ucraina ar fi intenționat să atace ținte din regiunea Donețk, în perioada sărbătorilor dedicate Anului Nou, susține Rusia.

Citește și:

Putin a fost „informat” despre atacul ucrainean asupra orașului Belgorod

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă