11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPutin a fost „informat” despre atacul ucrainean asupra orașului Belgorod

Putin a fost „informat” despre atacul ucrainean asupra orașului Belgorod

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost “informat” în legătură cu atacul ucrainean asupra oraşului Belgorod, care s-a soldat sâmbătă cu cel puţin 14 morţi, între care doi copii, şi 108 răniţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la o zi după lovituri masive asupra teritoriului ucrainean soldate cu 39 de morţi, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre atacul armatei ucrainene asupra unor cartiere rezidenţiale din Belgorod”, un oraş apropiat de graniţă, a precizat Dmitri Peskov, potrivit agenţiilor ruse.

“Conform ultimelor informaţii, 12 adulţi şi doi copii au murit la Belgorod”, a indicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram, adăugând că “108 persoane, între care 15 copii, au fost rănite”.

Ucraina lansează în mod constant lovituri în Rusia, în special în regiunile foarte apropiate de teritoriul său, dar bilanţul victimelor acestor atacuri este în general mult mai mic.

Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că acest atac nu va rămâne “nepedepsit”.

Forţele ruse au reuşit să intercepteze două rachete şi “majoritatea” rachetelor lansate împotriva oraşului, evitându-se un bilanţ mult mai mare al victimelor, a indicat ministerul.

Kievul nu a reacţionat încă la acuzaţiile ruseşti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă