27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 297: rețeaua de metrou și cea de apă...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 297: rețeaua de metrou și cea de apă funcționează din nou în Kiev, potrivit primarului orașului

UPDATE, ora 13:51: Suspendarea licenţei de emisie a şase posturi de televiziune vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea, a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în reacţie la decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale anunţată vineri, transmite Moldpres.

“Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privinţa acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din ţară şi a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, şi vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea”, a punctat şefa statului într-un comunicat publicat de Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

De asemenea, preşedintele Maia Sandu a subliniat că, în actuala situaţie incertă în care se află ţara, este foarte important să fie prevenită orice încercare de destabilizare a ţării.

“Păstrarea păcii şi stabilităţii în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spaţiului informaţional naţional este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancţiunilor internaţionale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului şi viaţa liniştită a cetăţenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru – să scape de justiţie”, a conchis şefa statului.

Şase posturi de televiziune din Republica Moldova îşi vor suspenda activitatea pe durata stării de urgenţă, conform unei decizii aprobate vineri în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), prezidate de prim-ministrul moldovean Natalia Gavriliţa. Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova şi TV6.

Primarul Kievului a anunţat în această dimineaţă că reţeaua de metrou din capitala ucraineană funcţionează din nou şi că toţi locuitorii au fost reconectaţi la reţeaua de apă, la o zi după cele mai recente raiduri aeriene ruse asupra infrastructurii critice ucrainene.

Încălzirea centrală a fost restabilită în jumătate din oraş, iar furnizarea de electricitate în două treimi, a mai precizat Vitali Kliciko pe Telegram.

“Dar sunt implementate programe de întrerupere de urgenţă a curentului, deoarece deficitul de electricitate este semnificativ”, a menţionat primarul.

Acesta atenţionase pe 7 decembrie că în capitala ucraineană s-ar putea produce o “apocalipsă” dacă raidurile ruse asupra infrastructurii continuă, adăugând însă că nu este necesară deocamdată evacuarea locuitorilor.

Citește și:

A 296-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
00:00:50

VIDEO: Fanii U2, entuziasmați după concertul de debut de la Sphere

Fanii rockeri irlandezi ai U2 au fost încântați după concertul inaugural de vineri seară de la Las Vegas Sphere, numind locația ca fiind "impresionantă"...

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...

Cum va fi vremea în Octombrie

   „Vremea va fi în continuare caldă. Ultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies