21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 116. Războiul va dura ani de zile, estimează...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 116. Războiul va dura ani de zile, estimează secretarul general NATO

Războiul dintre Rusia și Ucraina va dura ani de zile, estimează secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

”Trebuie să fim pregătiţi ca acest lucru să dureze ani de zile”, a avertizat liderul NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, într-un interviu difuzat de presa occidentală. Îndemnul secretarului general, adresat țărilor membre NATO, este să fie pregătite să ofere Ucrainei sprijin pe termen lung, adică pe tot intervalul în care va continua războiul.

Acest sprijin trebuie continuat „chiar dacă sunt ridicate costurile, nu doar în ceea ce privește sprijinul militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente, a insistat Jens Stoltenberg.

NATO, ca organizație, nu acordă sprijin Ucrainei și nici nu va face acest lucru, întrucât Ucraina este doar țară parteneră, nu membră NATO. Însă o serie de state membre NATO oferă, separat, sprijin Ucrainei, inclusiv din punct de vedere militar. Printre țările care oferă sprijin militar se numără SUA și Marea Britanie.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 115: Polonia cere noi sancțiuni împotriva Moscovei

Rusia – Ucraina, ziua 114: Zelenski, după vizita celor patru lideri de state europene

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă