18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia neagă că vrea să preia controlul asupra centralei de la Zaporoje

Rusia neagă că vrea să preia controlul asupra centralei de la Zaporoje

Rusia neagă că vrea să dețină control pe centrala de la Zaporoje, anunță presa oficială de la Moscova.

Un oficial rus a discutat despre obiectivul Zaporoje cu un reprezentant al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (IAEA). Directorul general al Rosatom, Alexey Likhachev, a discutat cu Rafael Grossi, directorul general al IAEA.

Ulterior acestei discuții, Rosatom a transmis un comunicat de presă. Conform Rosatom, IAEA ar fi fost înștiințată de Ucraina că Rusia ar dori să preia controlul “complet și permanent asupra centralei nucleare Zaporoje, sub managementul Rosatom”.

“Directorul general al Rosatom, în convorbirea cu șeful IAEA Rafael Grossi, a dezmințit această informație”, a precizat Rosatom.

Centrala de la Zaporoje este cea mai mare din Europa

Obiectivul nuclear de la Zaporoje a fost ocupat de militari ruși, ca și fosta centrală atomică de la Cernobîl. Autoritățile din Ucraina anunțau luni dimineață că a repornit alimentarea cu electricitate la Cernobîl. Orașul părăsit Cernobîl este pe drumul cel mai scurt dintre Belarus și Kiev. Din acest motiv, militarii ruși au dorit să obțină controlul asupra zonei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă