21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaControversă privind Insula Șerpilor. Ucrainenii ar putea fi prizonieri la ruși

Controversă privind Insula Șerpilor. Ucrainenii ar putea fi prizonieri la ruși

O controversă privind Insula Șerpilor apare în ultimele ore în presa internațională. Ucrainenii din Insula Șerpilor ar putea fi prizonieri la ruși. Este vorba de soarta celor 13 grăniceri ai Ucrainei, despre care se afirma că au fost uciși de ruși.

Cel mai recent, serviciul de frontieră al Ucrainei, SBGSU (State Border Guard Service), a anunțat că are date conform cărora acești 13 polițiști de frontieră ar fi în viață. Ziarul american New York Post preia această informație, provenită din sursă ucraineană. Totuși, anunțul complet al Ucrainei pare de fapt a prelua un anunț venit din Rusia, ceea ce ridică semne de întrebare asupra veridicității lui.

Rusia susține că militarii ucraineni din Insula Șerpilor “au depus armele și s-au predat de bunăvoie”. Deci Rusia nu confirmă că i-a lichidat. Rusia susține că este vorba de 82 de ucraineni luați prizonieri. Rusia susține că acești ucraineni au fost transportați, ca prizonieri, la Sevastopol, în Crimeea. Acest anunț a fost făcut, vineri, de generalul maior Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova.

În schimb, această situație de prizonierat nu este confirmată de partea ucraineană.

După cum se știe, peninsula Crimeea este un teritoriu al Ucrainei pe care Rusia îl ocupă ilegal încă din anul 2014. Cel mai recent, acum trei zile, Rusia ar fi ocupat și Insula Șerpilor. Aceasta se află în Marea Neagră, la doar 45 de kilometri de orașul Sulina. Nu există date care să indice că insula ar fi fost recucerită de ucraineni.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Ministrul de externe thailandez demisionează neașteptat

Ministrul de externe thailandez Parnpree Bahiddha-Nukara a demisionat, a anunțat duminică guvernul, după ce a fost înlăturat din funcția de vicepremier în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă