15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalCristi Puiu va prezida juriul unui festival londonez

Cristi Puiu va prezida juriul unui festival londonez

Regizorul Cristi Puiu, premiat pentru lungmetrajul „Moartea domnului Lăzărescu”, va prezida juriul Festivalului de film documentar Open City.

Este cunoscut interesul declarat al regizorului pentru filmul documentar, care transpare şi în filmele sale. „Documentarul e privit la şcoală ca ruda mai săracă a filmului, lăsat undeva în spate, la coadă. Eu nu cred că există documentar şi există ficţiune. Există doar cinema. În documentar, camera de filmare acţionează pe post de instrument antropologic”, a declarat regizorul.

Prima ediţie a festivalului a debutat ieri şi se va încheia duminică. Organizatorii îşi propun să devină în scurt timp unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest gen din Marea Britanie, informează Institutul Cultural Român din Londra, partener al evenimentului. Fiind vorba de un cinema în aer liber, filmele vor rula în complexul din Torrington Place, pe şase ecrane diferite. Din juriu mai fac parte importante nume ale industriei cinematografice britanice şi apreciaţi jurnalişti.

Printre cele 140 de filme proiectate în cadrul festivalului, figurează şi opt filme româneşti şi din Republica Moldova, precum „Metrobranding” de Diana Munteanu, „Victoria” de Adi Voicu şi Ana Vlad, „Colivia” de Adrian Sitaru şi „Close to Heaven”, de Titus Faschina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă