8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăCoronavirusCoronavirus, gripă, variola maimuței - Cât de contagios este Oktoberfest?

Coronavirus, gripă, variola maimuței – Cât de contagios este Oktoberfest?

Milioane de oaspeți din întreaga lume sunt așteptați la München, Germania, pentru prima dată după două Oktoberfest-uri anulate din cauza pandemiei. Dar cât de contagios este festivalul după tot ce aceste boli au ieșit la lumină?

“Prima gripă de toamnă o iei de la Oktoberfest”

“Primul val de îmbolnăviri de tip gripal din toamnă are legătură cu Oktoberfest. Fenomenul este cunoscut de peste 100 de ani. Prima gripă de toamnă se ia la Oktoberfest,” a declarat Johannes Bogner, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Clinica LMU a Universității din München, potrivit Fitbook.de.

În consecință, medicii înregistrează un număr crescut de infecții asemănătoare gripei – și mai devreme decât în alte părți ale țării. 

Probabilitatea de a lua COVID la Oktoberfest este ridicată

Experții medicali sunt sigur că va exista un val: “Bineînțeles că va duce la o creștere a numărului de cazuri”, a spus Bogner. 

Christoph Spinner, responsabilul cu pandemiile de la o clinică din München, a precizat și el că probabilitatea de a face coronavirus este destul de ridicată pentru participanții Oktoberfest.

În trecut, s-a demonstrat deja de mai multe ori că numărul de infecții crește după festivalurile publice. Cel mai recent, incidentele au crescut după încheierea Straubinger Gäubodenvolksfest. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), Straubing a înregistrat luni – la două săptămâni de la încheierea festivalului – cea mai mare incidență din Germania.

Sunt experții în favoarea anulării Oktoberfest?

Cu toate acestea, experții medicali nu văd un motiv anume pentru a anula cel mai mare festival folcloric din lume.

“Avem nevoie din nou de mai multă normalitate și ne putem permite acest lucru. Cu toate acestea, adaugă el, Oktoberfest nu este ‘normal’, ci a fost întotdeauna o stare de urgență pentru noi medicii. Fie și numai din cauza mulțimii care se adună acolo, este în mod natural un loc în care bolile infecțioase pot face ravagii,” spune Bogner.

Nu degeaba au fost interzise evenimentele cu număr mare de persoane pentru a limita pandemia de coronavirus. Spre exemplu, atunci când holera făcea ravagii în întreaga lume, prima expoziție industrială germană fusese deschisă la München la 5 iulie 1854. Pentru a nu o pune în pericol, epidemia de holeră a fost prezentată ca un zvon. La spectacol au participat peste 5.000 de persoane. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Conferința prof. univ. Sorin Alexandrescu la Fundația Culturală Dalles a Academiei Române

Fundația Culturală Dalles a Academiei Române invită publicul joi, 22 februarie 2024, la conferința „Brâncuși sau despre sublim“, susținută de prof. univ. Sorin Alexandrescu,...

Cât costă lucrările de modernizare a liniei tramvaiului 5. Nicușor Dan promite că va moderniza toate căile de rulare din București

Luni, 19 februarie, au început lucrările de modernizare la linia de tramvai 5 din București, pe tronsonul Bulevardul Ștefan Cel Mare – Podul...

Angajații din Asistența Socială și Protecția Copilului susțin că majorarea salariilor de bază cu 5% a dus la diminuarea venitului net

În jur de 100 de membri ai Federației Naționale Sindicale din Asistența Socială și Protecția Copilului pichetează sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, nemulțumiți...
Ultima oră
Pe aceeași temă