12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalConstantin Chiriac: ICR ne-a spus că proiectul cu Silviu Purcărete va fi...

Constantin Chiriac: ICR ne-a spus că proiectul cu Silviu Purcărete va fi luat în considerare

Constantin Chiriac, directorul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu, a declarat că proiectul de prezentare a trei producţii semnate de Silviu Purcărete la Tbilisi International Festival of Theatre, considerat iniţial neeligibil de ICR, va fi luat în considerare pentru finanţare, potrivit Mediafax.

Institutul Cultural Român (ICR) a publicat, miercuri, lista proiectelor eligibile şi neeligibile la finalul etapei administrative de selecţie a dosarelor depuse în cadrul concursului de proiecte anunţat de institut pe 29 noiembrie 2012.

Citeşte şi Dumitru Budrală: Sunt surprins că Astra Film Festival a fost considerat neeligibil de ICR

Între proiectele neeligibile se regăseşte şi “Focus România la Tbilisi International Festival of Theatre”, propus de Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu. Proiectul presupune montarea a trei producţii semnate de Silviu Purcărete, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, la Tbilisi International Festival of Theatre.

Contactat, vineri, Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, a declarat că au fost nişte mici probleme care între timp s-au rezolvat, iar proiectul va fi totuşi luat în considerare.

Citeşte şi ICR NU MAI FINANŢEAZĂ TIFF şi Anonimul. Vezi ce proiecte vor primi bani

“Au fost nişte mici probleme administrative care s-au rezolvat: nu era un număr de înregistrare al proiectului, deşi noi am depus proiectul din noiembrie anul trecut. Acum ni s-a spus că proiectul nostru va fi luat în considerare”, a mai spus Constantin Chiriac.

Numeroase proiecte importante înscrise la concursul organizat de ICR au fost declarate neeligibile. Între acestea se regăsesc şi Festivalul Naţional de Teatru (FNT), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul Anonimul, Kinodiseea, Sighişoara Film Festival, Anim’est, Sibiu Jazz Festival, dar şi un proiect de promovare a filmului “După dealuri”, de Cristian Mungiu, premiat la ediţia din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes.

ICR nu a făcut publică componenţa comisiilor care au analizat proiectele.

Cei nemulţumiţi pot depune contestaţii la ICR până pe 19 martie.

Suma totală alocată de ICR pentru acest concurs de finanţare nerambursabilă este de 450.000 de lei.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă