Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană vrea standardizarea încărcătoarelor de telefoane mobile

Comisia Europeană va efectua un studiu de impact pentru a estima costurile şi beneficiile standardizării încărcătoarelor de telefoane mobile, relatează Euractiv, citând-o pe Margrethe Vestager, Comisarul european pentru competiţie.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2018 - 15:30

Potrivit Euractiv, Comisia exercită presiuni la nivelul companiilor de zece ani pentru stabilirea unui model unic de încărcător. Pentru a-şi susţine poziţia, Comisia a invocat atât faptul că în fiecare an se strâng peste 51.000 de tone de deşeuri rezultate din urma aruncării încărcătoarelor vechi, cât şi problemele de compatibilitate întâlnite de posesorii de telefoane. Două exemple în acest sens sunt telefoanele ce folosesc sistemul de operare Android şi iPhone-urile.

În 2009, 14 companii producătoare de telefoane au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la standardizarea încărcătoarelor, care însă a expirat în 2012. Printre companiile care-l semnaseră s-au numărat Samsung, Apple, Nokia şi Huawei.

„Dat fiind nivelul nesatisfăcător al progresului acestei abordări voluntare, Comisia va lansa în scurt timp un studiu de impact pentru a evalua costurile şi beneficiile altor opţiuni”, a precizat Margrethe Vestager.

Comentarii

loading...