Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dimitris Avramopoulos (Foto: http://theduran.com)

Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne recomandă primirea României în Schengen

Ministrul bulgar de interne, Valentin Radev, şi comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, au făcut apel la Consiliul Uniunii Europene să aprobe aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 13:59

Cei doi oficiali au luat parte marţi seara la o audiere în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, informează, miercuri, agenția bulgară BTA citată de Agerpres.

În acest context, ministrul bulgar de interne a subliniat că problema aderării Bulgariei şi României la Schengen îşi aşteaptă rezolvarea de foarte mult timp şi că întârzierea este fără precedent, cerând o soluţie rapidă şi corectă.

Radev a menţionat că presiunea migraţiei a provocat importante tensiuni în spaţiul Schengen, adăugând că Europa de azi ar fi greu de imaginat fără acest spaţiu şi că preşedinţia semestrială bulgară a Consiliului UE va investi toată energia şi toate eforturile pentru a găsi o soluţie.

Foto: http://businessculture.org

La rândul său, comisarul european a remarcat că în timp circulaţia persoanelor va continua să crească şi trebuie gestionată. Dacă în trecut graniţele au provocat dispute, confruntări şi războaie, astăzi tinerii consideră ceva firesc accesul liber, a mai constatat Avramopoulos, cerând ca subiectul Schengen să nu fie folosit în discuţiile politice interne.

Comisarul european pentru migraţie a avertizat pe de altă parte că, dacă doreşte să dispună de un control al graniţelor similar celui din SUA şi Canada, UE va trebui să investească în acest scop 14% din bugetul său. Potrivit comisarului, executivul european va propune legi universale pentru activitatea serviciilor de control al graniţelor naţionale în Uniunea Europeană.

Comentarii