4.7 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCNSU va trimite asistență umanitară de urgență în Ucraina care i-a uitat...

CNSU va trimite asistență umanitară de urgență în Ucraina care i-a uitat pe etnicii români

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat luni seara acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina. Vor fi trimise autorităților de la Kiev medicamente și dezinfectanți.

Potrivit CNSU, ajutorul umanitar a fost solicitat de autoritățile de la Kiev, prin Mecanismul European de Protecție Civilă și prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre.

CNSU va da asistență umanitară în Ucraina cu titlu gratuit, transportul fiind asigurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Ajutoarele sunt acordate cu titlu gratuit, iar transportul va fi asigurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe cale rutieră. Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente, conform romania24.ro.

Potrivit anexei la hotărâre, România va trimite în Ucraina analgezice, antiinflamatoare și anitibiotice. De asemenea, vor fi trimise și substanțe dezinfectante.

Cu toate acestea, președintele Ucrainei a dat dovadă de ingratitudine față de România acum câteva zile.

De Ziua Unității, Zelenski a uitat de minoritatea românească. A pomenit de ruși, tătari și maghiari, dar nu și de români.

Volodimir Zelenski i-a omis pe etnicii români din urarea oficială de Ziua Unității Ucrainei.

„Ziua aceasta este a noastră”, a scris președintele ucrainean, pe Facebook. Acest lucru nu a fost însă valabil și pentru românii care trăiesc acolo. Cel puțin asta reiese din mesajul șefului de stat, în care sunt menționați ucrainenii, rușii, tătarii și maghiarii, dar nu și românii, deși sunt a treia cea mai mare comunitate etnică din Ucraina, conform digi24.ro.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Locuitorii unui sat de pescari din Islanda evacuați în urma unor erupții vulcanice se întorc acasă

Poliţia islandeză a declarat luni că locuitorii unui sat de pescari evacuaţi în urma mai multor erupţii vulcanice au fost lăsaţi să se întoarcă...

Procesul România-Pfizer, la prima înfățișare. ”Sper să avem succes”,

Azi, la Bruxelles, are loc prima întâlnire din procesul România-Pfizer, despre miza căruia ministrul Sănătății spune că ”este o sumă foarte mare și...

În cine au încredere maghiarii din Covasna

Maghiarii din judeţul Covasna au mai multă încredere în Guvernul de la Budapesta decât în cel de la Bucureşti sau decât în Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă