Foto: arhivă

Cinci civili au fost uciși în raidurile aeriene din Libia

Cel puţin cinci civili au fost ucişi în raiduri aeriene în noaptea de duminică spre luni împotriva unui cartier rezidenţial de la periferia capitalei libiene Tripoli, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de France Presse, preluată de Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

02.12.2019 - 13:15

"Raidurile aeriene violente împotriva cartierului rezidenţial Al-Swani au ucis cinci civili şi rănit alţi zece, dintre care unii grav", a declarat purtătorul de cuvânt, Amin al-Hashemi.

Suburbia sudică a Tripoli este scena unor lupte violente din 4 aprilie, când a început ofensiva mareşalului Khalifa Haftar, omul forte al estului Libiei, pentru a cuceri capitala libiană, sediul Guvernului de Uniune Naţională (GNA) recunoscut de ONU.

"Cartierul vizat este rezidenţial. Nu există nicio infrastructură militară", a precizat al-Hashemi.

Potrivit acestui purtător de cuvânt, rachetele utilizate la al-Swani (25 de kilometri sud de Tripoli) au provocat daune materiale importante.

GNA a acuzat drone din Emiratele Unite că au efectuat loviturile aeriene, "în sprijinul criminalului de război Haftar", împotriva unei zone rezidenţiale, ucigând civili, "dintre care o femeie şi un copil, şi rănind mai mult de 10 persoane".

"Dronele Emiratelor au efectuat două raiduri împotriva podului al-Zahra", la vest de Tripoli,"provocând pagube infrastructurii", a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor GNA, Mohamad Gnounou.

Până acum, forţele pro-Haftar nu au revendicat loviturile împotriva al-Swani.

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este cuprinsă de conflicte fratricide, dar unele puteri străine sunt acuzate că poartă un război proxy prin ofensiva mareşalului Haftar.

De la începutul ofensivei împotriva Tripoli, au fost anunţaţi cel puţin 200 de morţi printre civili. Peste 2.000 de combatanţi au fost de asemenea ucişi şi 146.000 de libieni strămutaţi, a declarat sâmbătă emisarul ONU în Libia, Ghassan Salame.

Comentarii