12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCinci civili au fost uciși în raidurile aeriene din Libia

Cinci civili au fost uciși în raidurile aeriene din Libia

“Raidurile aeriene violente împotriva cartierului rezidenţial Al-Swani au ucis cinci civili şi rănit alţi zece, dintre care unii grav”, a declarat purtătorul de cuvânt, Amin al-Hashemi.

Suburbia sudică a Tripoli este scena unor lupte violente din 4 aprilie, când a început ofensiva mareşalului Khalifa Haftar, omul forte al estului Libiei, pentru a cuceri capitala libiană, sediul Guvernului de Uniune Naţională (GNA) recunoscut de ONU.

“Cartierul vizat este rezidenţial. Nu există nicio infrastructură militară”, a precizat al-Hashemi.

Potrivit acestui purtător de cuvânt, rachetele utilizate la al-Swani (25 de kilometri sud de Tripoli) au provocat daune materiale importante.

GNA a acuzat drone din Emiratele Unite că au efectuat loviturile aeriene, “în sprijinul criminalului de război Haftar”, împotriva unei zone rezidenţiale, ucigând civili, “dintre care o femeie şi un copil, şi rănind mai mult de 10 persoane”.

“Dronele Emiratelor au efectuat două raiduri împotriva podului al-Zahra”, la vest de Tripoli,”provocând pagube infrastructurii”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor GNA, Mohamad Gnounou.

Până acum, forţele pro-Haftar nu au revendicat loviturile împotriva al-Swani.

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este cuprinsă de conflicte fratricide, dar unele puteri străine sunt acuzate că poartă un război proxy prin ofensiva mareşalului Haftar.

De la începutul ofensivei împotriva Tripoli, au fost anunţaţi cel puţin 200 de morţi printre civili. Peste 2.000 de combatanţi au fost de asemenea ucişi şi 146.000 de libieni strămutaţi, a declarat sâmbătă emisarul ONU în Libia, Ghassan Salame.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...
Ultima oră
Pe aceeași temă