22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalChinezii au găsit leac împotriva Coronavirusului

Chinezii au găsit leac împotriva Coronavirusului

 

În condițiile în care noul virus răspândit din China a făcut deja sute de victime, ne-existând variante pentru tratarea persoanelor îmbolnăvite, vestea este o adevărată gură de aer, pentru că dă speranța că pandemia ar putea fi lichidată înainte să se transforme într-un haos global.

Conform CNN, 492 de persoane din întreaga lume, majoritatea fiind din China, au murit din cauza coronavirusului şi peste 24 500 de oameni din 25 de ţări au fost infectaţi.

Ultimele informații privind pandemia  de croazieră cu 3 700 de pasageri este în carantină în portul japonez Yokohama, după ce un pasager care a părăsit nava a fost detectat pozitiv la coronavirus. Între timp, alte 10 persoane de la bordul navei au fost depistate ca fiind contaminate.

 

Clorohina

 

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Virusologie Wuhan, din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe şi de la Institutul de Farmacologie şi Toxicologie din Beijing au raportat în jurnalul Cell Research că au evaluat eficienţa antivirală a şapte medicamente in vitro, informează agenţia Xinhua, conform Agerpres.

 

Despre clorochină, un medicament utilizat pe scară largă împotriva malariei şi bolilor autoimune, se cunoştea anterior că blochează infecţiile cu virusuri prin modificarea valorilor acidităţii şi bazicităţii în interiorul celulei şi produce interferenţe la nivelul receptorilor coronavirusului SARS (Sindrom Acut Respirator Sever).

 

Puterile antidotului

 

În studiul despre care vorbim, clorochina a demonstrat un efect antiviral atât în stadiul de pătrundere cât şi de post-pătrundere a infecţiei cu noul coronavirus în celulele Vero E6. Celulele Vero E6, derivate din rinichii unui exemplar de maimuţă verde africană, reprezintă una dintre liniile celulare de la mamifere utilizate frecvent în microbiologie şi studiul biologiei moleculare şi celulare.

De asemenea, clorochina a demonstrat în acest studiu o activitate de modulare a răspunsului imun, ceea ce îi poate îmbunătăţi efectul antiviral în vitro. Clorochina este distribuită în întregul corp, inclusiv în plămâni, după administrarea orală, au notat cercetătorii.

 

Folosit cu succes începând cu peste 70 de ani în urmă

 

Autorii au precizat că acest medicament accesibil şi sigur este utilizat de mai bine de 70 de ani şi ar putea fi aplicat clinic împotriva noului coronavirus.

Directorul adjunct al Centrului Naţional Chinez pentru Dezvoltare în Biotehnologie, Sun Yanrong, a confirmat efectul clorochinei în inhibarea infecţiei cu noul coronavirus în cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi de Comisia Naţională de Sănătate.

 

În căutare de remedii

Clorochina şi alte medicamente antivirale, precum şi unele remedii din medicina tradiţională chineză care conţin ingrediente antivirale active, au fost selectate drept candidaţi la medicamente în cadrul experimentelor efectuate pe animale şi în studii clinice, notează Xinhua.

Coronavirusul a apărut în oraşul Wuhan, capitala provinciei Hubei, în luna decembrie a anului 2019. Acum, în afară de Wuhan, unde numărul cazurilor de îmbolnăvire este de ordinul miilor, şi în alte două oraşe, numărul acestora a trecut de 1.000.

Cele mai citite

De ce trebuie să țină cont fotbaliștii Naționalei, ca să nu joace la EURO precum clasa politică de pe Dâmbovița

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...
Ultima oră
Pe aceeași temă