Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel mai probabil grupări străine au fost implicate în atacurile din Sri Lanka

Scara şi complexitatea atacurilor de duminică din Sri Lanka, soldate cu 359 de morţi, arată că cel mai probabil a fost implicată o grupare externă precum ISIS, a afirmat ambasadoarea SUA, Alaina Teplitz, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2019 - 14:57

„Dacă ne uităm la scara atacurilor, la nivelul de complexitate şi de coordonare, nu este implauzibil să ne gândim că există legături străine”, a declarat Teplitz.

„Investigarea acestor posibile legături va face parte din investigaţii”, a precizat ea.

Teplitz a informat că FBI şi armata americană susţin investigaţia.

„Speranţa noastră este că după eforturile noastre comune vom găsi pe cei vinovaţi şi pe colaboratorii lor, să găsim legăturile şi să putem preveni ca un astfel de lucru să aibă loc în viitor”, a afirmat Teplitz.

Ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, a confirmat că mulţi dintre atacatori aveau legături internaţionale pentru că au locuit sau au studiat în afară.

„Această grupare de atacatori sinucigaşi, mulţi dintre ei fiind educaţi şi provenind din clasa mijlocie, aşa că sunt independenţi financiar, reprezintă o îngrijorare. Unii dintre ei cred că au studiat în diferite ţări, au diplome, diplome de drept, sunt oameni foarte educaţi”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara, a informat că alte 18 persoane au fost arestate, ducând astfel numărul total al celor reţinuţi la 58.

Premierul Ranil Wickremesinghe a avertizat însă că mai mulţi suspecţi, înarmaţi cu dispozitive explozive, se află încă în libertate. Până la nouă oameni implicaţi în atac ar putea fi în libertate, conform unor surse.

Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat că ISIS ar putea fi implicată în atacuri. Gruparea teroristă a revendicat atacurile, însă nu a oferit dovezi privind o implicare directă.

Comentarii

loading...