27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaCâștigătorii Eurovision, trupa Kalush, vor scoate la licitație trofeul cucerit

Câștigătorii Eurovision, trupa Kalush, vor scoate la licitație trofeul cucerit

După ce a revenit victorioasă de la Eurovision 2022, Orchestra Kalush din Ucraina a anunțat marți că își va scoate la licitație trofeul pentru a strânge bani pentru Forțele Armate ucrainene.

Cântărețul principal Oleh Psiuk a declarat la o conferință de presă din Lvov că licitarea trofeului va servi drept o motivație suplimentară pentru donatorii bogați „să dea bani de dragul țării și al armatei sale”, conform Reuters.

După Eurovision, trupa Kalush va scoate la licitație trofeul câștigat pentru a se asigura că va exista o motivație în plus pentru donații de război

„Sunt mulți oameni care își pot permite să doneze sume mari pentru a sprijini Ucraina, acest trofeu va servi ca o motivație suplimentară”, a spus Psiuk.

Orchestra Kalush s-a situat pe locul al patrulea după voturile juriului de la finala Eurovision de vineri (14 mai) de la Torino, dar a ajuns în fruntea clasamentului, așa cum au prezis casele de pariuri, după anunțarea voturilor publicului.

Votul Eurovision al României și al altor cinci țări a fost anulat la finala din anul 2022, întrucât s-au constatat nereguli.

Televiziunea Română a anunțat, duminică la amiază, că juriul național din România a acordat cele mai multe puncte (12) pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în clasamentul oficial, din partea României figurează 12 voturi pentru Ucraina.

„Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, precizează comunicatul TVR.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cutremur, duminică dimineața, în Vrancea

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 3:39 în județul Vrancea.Sismul a avut magnitudinea 2,1 și...

Comisia Națională pentruControlul Activităților Nucleare a autorizat centrala nucleară NuScale, cu reactoare mici

CNCAN a aprobat Documentul Bază de Autorizare (DBA) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale-Nuclearelectrica cu reactoare modulare mici, cu o putere instalată brută de 462 MW...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies